Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Να κάνετε βαπτίσεις, γάμους τέτοιου είδους δεν σας εύχομαι

Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Να κάνετε βαπτίσεις, γάμους τέτοιου είδους δεν σας εύχομαι

Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου - Στο τραπέζι και αντιδράσεις για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Σχετικά Άρθρα
Οι αντιδράσεις της Εκκλησίας στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που πλέον έχει γίνει νόμος τους κράτους, βρίσκονται -μεταξύ άλλων θεμάτων- στο τραπέζι της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Ένα από τα σενάρια που πιθανόν να εξεταστεί είναι αν θα παρευρεθούν στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος και οι μητροπολίτες της Εκκλησίας. Ακόμη, θα τεθεί στο τραπέζι και το ζήτημα των βαπτίσεων των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά την είσοδό του στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με τις αντιδράσεις είπε ότι η Εκκλησία δεν αντιδρά αλλά αγαπάει.
«Η Εκκλησία δεν αντιδρά. Αγαπάει. Ελευθερία έχουμε, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, αλλά αυτό το "ό,τι θέλει" να μη γίνεται… ας μην πω εγώ… Η Εκκλησία θα ασχοληθεί με όλα αυτά τα θέματα αφού δούμε όλη την γκάμα των θεμάτων» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους τους είπε: «Σας βλέπω όλους νέους. Να κάνετε βαπτίσεις σάς εύχομαι. Γάμους τέτοιου είδους δεν σάς εύχομαι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης