Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σεισμική έξαρση στην Κεφαλονιά - Περισσότεροι από 200 σεισμοί σε 7 ημέρες - Ανησυχία στους κατοίκους

Σεισμική έξαρση στην Κεφαλονιά - Περισσότεροι από 200 σεισμοί σε 7 ημέρες - Ανησυχία στους κατοίκους
H σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου στον υποθαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά του νησιού και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 200 σεισμικές δονήσεις
Σεισμική έξαρση με μορφή σμηνοσειράς βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κεφαλονιά τις τελευταίες μέρες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί εκατοντάδες μικροσεισμοί στον κόλπο του Μύρτου, σε ένα ρήγμα μήκους περίπου 8 χλμ..
Ειδικότερα, η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου στον υποθαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά του νησιού και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 200 σεισμικές δονήσεις.

Ανησυχία στους κατοίκους

Οι διαδοχικές σεισμικές δονήσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους των νησιών του Ιονίου. Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Παπαδόπουλο, κάποια από τα επίκεντρα εντοπίζονται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τις ακτές.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σεισμολόγος Αθανάσιος Γκάνας, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ρήγμα τέμνει σε σχεδόν ορθή γωνία το μεγάλο ρήγμα της Κεφαλληνίας, που έχει μήκος 140 χλμ και φτάνει μέχρι τη Λευκάδα. Ο κ. Γκάνας δεν θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος ενεργοποίησης του μεγάλου ρήγματος, καθώς τα σεισμικά μεγέθη που σημειώνονται αυτές τις ημέρες είναι μικρά. Εξηγεί ακόμη ότι το ρήγμα που προκαλεί τη σεισμική έξαρση είναι ένα υποθαλάσσιο ρήγμα που έχει ενεργοποιηθεί και πάλι με μορφή σμηνοσειράς στους καταστροφικούς σεισμούς που συνέβησαν στην Κεφαλονιά το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης