Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βόμβα για τα Τέμπη από τον πραγματογνώμονα - Χάθηκε βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Βόμβα για τα Τέμπη από τον πραγματογνώμονα - Χάθηκε βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας
Προκύπτουν νέου τύπου ερωτήματα για το αν δηλώθηκε αλλά και για το φορτίο του «χαμένου βαγονιού»
Σημαντική αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με το δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς η πραγματογνωμοσύνη που έχει παραγγελθεί από τους συγγενείς των θυμάτων αποκαλύπτει ένα χαμένο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας.
Ειδικότερα, η συμπληρωματική τεχνική έκθεση του πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη κάνει λόγο για ισχυρές ενδείξεις σχετικά με ένα χαμένο βαγόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που συγκρούστηκε με τον μοιραίο συρμό της Hellenic Train.
Όπως αναφέρεται μάλιστα σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, στη συμπληρωματική τεχνική έκθεση του κ. Κοκοτσάκη, που παραδόθηκε στον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, επισημαίνεται ότι η εμπορική αμαξοστοιχία είχε 14 και όχι 13 βαγόνια, όπως δηλώθηκε επίσημα.
Προκύπτει δηλαδή ένα παραπάνω βαγόνι στην αρίθμηση.
Γεννάται έτσι το ερώτημα για την τύχη αυτού του βαγονιού και, φυσικά, για το που βρισκόταν.
Τα πρώτα στοιχεία από την πραγματογνομωσύνη υποδεικνύουν, λοιπόν, ότι το εν λόγω βαγόνι βρισκόταν αμέσως μετά τις τρεις ανοιχτές πλατφόρμες που μετέφεραν λαμαρίνες και ήταν κοντέινερ, δηλαδή ήταν κλειστού τύπου.
Όσον αφορά στο ερώτημα γιατί μέχρι τώρα δεν το έβρισκαν, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η απάντηση είναι διότι εξαυλώθηκε από την έκρηξη και τη φωτιά.
Ως εκ τούτου προκύπτουν νέου τύπου ερωτήματα για το αν δηλώθηκε αλλά και για το φορτίο του «χαμένου βαγονιού».
Το στοιχείο αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί διεξοδικά, όπως πρέπει να ελεγχθεί και το ξυλόλιο, καθώς σύμφωνα με τις αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους, βρέθηκε σε καθαρότητα 95%.
Αυτό σημαίνει ότι η ουσία υπήρχε ατόφια σε κάποιο χώρο.
Το ξυλόλιο, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία μέχρι στιγμής, είναι ύποπτο για τη μεγάλη πυγκαγιά που προκλήθηκε και όχι το έλαιο σιλικόνης.
Οι συγγενείς των θυμάτων κκ Κωνσταντινίδης και Ηλιόπουλος κατέθεσαν και υπόμνημα στον Εφέτη Ανακριτή, δια του οποίου ζητούν να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ αναφέρουν ότι η χώρα μας ήταν υποχρεωμένη να έχει Εθνικούς Κανόνες Ασφαλείας, τουλάχιστον από το 2019, αλλά κάτι τέτοιο δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης