Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Πνίγεται» η Γαύδος: Έφτασαν περισσότεροι από 90 μετανάστες - Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους

«Πνίγεται» η Γαύδος: Έφτασαν περισσότεροι από 90 μετανάστες - Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους
«Η Γαύδος δεν αντέχει άλλο» διαμηνύει σε όλους τους τόνους η δήμαρχος του ακριτικού νησιού
Σήμερα το πρωί (13/03), εντοπίσθηκαν 91 μετανάστες στην παράλια Τρυπητή της Γαύδου, σημάνοντας συναγερμό στις λιμενικές αρχές. Οι 28 εξ αυτών μεταφέρθηκαν από το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων.
Από εκεί, με τη συνοδεία στελεχών του Λιμενικού, μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στον Καλαθά Χανίων. Αυτήν την ώρα, οι υπόλοιποι 63 παραμένουν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στη Γαύδο και πρόκειται να μεταφερθούν στα Χανιά.
Επιπλέον, συνελήφθη ένας αλλοδαπός ηλικίας 23 ετών που φέρεται να είναι ο διακινητής και αυτήν την ώρα, βρίσκεται στη διαδικασία προανάκρισης.

«Η Γαύδος δεν αντέχει άλλο» διαμηνύει σε όλους τους τόνους η δήμαρχος του ακριτικού νησιού κ. Λίλιαν Στεφανάκη, που με ελάχιστα μέσα και προσωπικό καλείται να διαχειριστεί την συνεχή ροή μεταναστών των τελευταίων ημερών.
«Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Θα πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, πριν συμβεί κάτι που θα είναι άσχημο για όλους», δήλωσε φανερά προβληματισμένη η δήμαρχος κ. Στεφανάκη, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά πως «προμήθειες δεν υπάρχουν, υπάρχουν ελάχιστα μέσα και αυτά είναι τα δεδομένα της Γαύδου. Αν δεν έρθει καράβι τι θα γίνουν οι άνθρωποι αυτοί», διερωτήθηκε.Οι αριθμοί των μεταναστών που αποβιβάζονται στη Γαύδο φθάνουν
πια σε ανησυχητικά επίπεδα, ενώ η συχνότητα των αφίξεων κάνει τη δημοτική αρχή του ακριτικού νησιού να ζητά λύση εδώ και τώρα. Είκοσι έξι μετανάστες αιγυπτιακής καταγωγής αποβιβάστηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην Τρυπητή και από εκεί περπατώντας έφτασαν μέχρι τον οικισμό Κόρφος όπου έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους.
Άλλοι 65, Αιγύπτιοι στην πλειοψηφία τους και επτά από το Μπαγκλαντές, εντοπίστηκαν χθες Τρίτη το πρωί στην Τρυπητή. Ανάμεσα τους μια μητέρα με τα τρία παιδιά της ηλικίας από τριών έως δέκα ετών καθώς και 23 ανήλικοι από 15 έως 17 ετών. Δεν διευκρινίζεται αν και οι ενενήντα ένας επέβαιναν στο ίδιο πλωτό ή αν έφτασαν με δύο διαφορετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης