Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Elisa Ferreira (Κομισιόν): Ευθεία απειλή για τις κοινωνίες μας ομοφοβικές επιθέσεις σαν αυτή στη Θεσσαλονίκη

Elisa Ferreira (Κομισιόν): Ευθεία απειλή για τις κοινωνίες μας ομοφοβικές επιθέσεις σαν αυτή στη Θεσσαλονίκη
«Όλα εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού» τόνισε η επίτροπης Συνοχής της ΕΕ
«Eυθεία απειλή» για τις κοινωνίες μας, «οι οποίες έχουν ιδρυθεί με βάση τις αρχές της ισότητας και του σεβασμού», αποτελούν «ανησυχητικά περιστατικά» σαν την «επίθεση με στόχο δύο πολίτες 21 ετών της (κοινότητας) ΛΟΑΤΚΙ+ στη Θεσσαλονίκη», επισήμανε η Επίτροπος Συνοχής Elisa Ferreira μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: «Η αύξηση της αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορικής και βίας: οι πρόσφατες επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη».
Η κ. Ferreira σημείωσε ότι σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πλήθος άρχισε να φωνάζει, πετούσε μπουκάλια και τους κυνήγησε.
«Όλα εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού» τόνισε.
Η Επίτροπος ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ανησυχητική άνοδο στη ρητορική μίσους και τα εγκλήματα μίσους με στόχο πολίτες ΛΟΑΤΚΙ+ καθώς και οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ τόσο παγκοσμίως όσο και εντός της ΕΕ».
Υπογράμμισε ότι «η Κομισιόν παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της με στόχο τη διαβεβαίωση ότι ο καθένας μπορεί να είναι όποιος θέλει, να αγαπά όποιον θέλει χωρίς φόβο διάκρισης ή βίας».
Τέλος, η Elisa Ferreira επισήμανε ότι πριν από τέσσερα χρόνια έγινε ένα αποφασιστικό βήμα με την υιοθέτηση της πρώτης στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης