Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αστυνομική επέμβαση στο ΑΠΘ – Πάνω από 40 προσαγωγές, ένταση στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομική επέμβαση στο ΑΠΘ – Πάνω από 40 προσαγωγές, ένταση στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες στην πλατεία Χημείου
(upd) Σε πάνω από 40 προσαγωγές προχώρησαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας, μετά την επέμβαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ το Σάββατο (16/3/2024).
Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.
Ακολούθησε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες στην πλατεία Χημείου.
Σε συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην αστυνομική επιχείρηση κάλεσε στην Καμάρα, ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Φυσικής.

Φείδας (Πρύτανης ΑΠΘ): Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία

«Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από καταστροφές που προκαλούνται από τη δράση οργανωμένων ομάδων που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.
«Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν με τη δράση αυτών των μειοψηφικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν τη "μοναδική αλήθεια" τους με βίαιες ενέργειες που συντηρούν ένα κλίμα ανασφάλειας, φαλκιδεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και παρεμποδίζουν τη λειτουργία των ΑΕΙ», τόνισε.
Επισήμανε, τέλος ότι «με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες αρχές μπορούν να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου αυτεπάγγελτα, όταν διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης