Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ - Θεσσαλονίκη: Διώξεις στους 49 συλληφθέντες στο ΑΠΘ - Θα δικαστούν στο Αυτόφωρο στις 18/3

ΕΛ.ΑΣ - Θεσσαλονίκη: Διώξεις στους 49 συλληφθέντες στο ΑΠΘ - Θα δικαστούν στο Αυτόφωρο στις 18/3
Υπό κράτηση οι 49 συλληφθέντες
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο, Δευτέρα 18/3, οι 49 συλληφθέντες στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ το απόγευμα του Σαββάτου 16/3.
Παραμένουν υπό κράτηση, ενώ το πρωί της Κυριακής 17/3 οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου και επιπλέον για απείθεια, επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση (οι 48 από τους 49).
Έτσι, αύριο, Καθαρά Δευτέρα, οι 49 - εκ των οποίων οι 31 άνδρες και οι 18 γυναίκες ηλικίας από 19 έως 30 ετών - θα οδηγηθούν πάλι στα δικαστήρια για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.
Σημειώνεται ότι έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν άτομα που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στους 49 συλληφθέντες.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση των δραστών και σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και φωτοβολίδων.

Τι προηγήθηκε - Οι 49 συλλήψεις

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 49 προσαγωγές από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά την επέμβαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ το Σάββατο 16/3.
Οι 49 συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, φθορά ξένης περιουσίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί φωτοβολίδων , ενώ θα οδηγηθούν σήμερα, Κυριακή 17/3, στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Σημειώνεται ότι η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε μετά από πληροφορίες, όταν άγνωστοι προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας - Τι κατασχέθηκε

Συνολικά 49 συλλήψεις έγιναν κατά την συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις απογευματινές ώρες χθες (16/3) σε χώρους του Α.Π.Θ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία για την πρόκληση φθορών, εξωτερικά της υπό κατασκευής βιβλιοθήκης.
Την επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της ίδια Διεύθυνσης, των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Τροχαίας, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, προσήχθησαν συνολικά 49 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-22 ξύλινα κοντάρια, στις άκρες των οποίων ήταν προσαρμοσμένα τεμάχια υφάσματος,
-12 αντιασφυξιογόνες μάσκες,
-11 πυροσβεστήρες, περιέχοντες μπογιά,
-4 πυροτεχνικές κατασκευές (τύπου ναυτικός πυρσός),
-1 μεταλλικός κόφτης σιδήρου,
-2 μεταλλικοί τροχοί κοπής,
-2 δίσκοι κοπής,
-1 μεταλλικό κλειδί τροχού,
-1 βαριοπούλα,
-6 κράνη δικυκλιστή,
-2 ενεργοποιημένες αστυνομικές χειροβομβίδες χειρός (κρότου λάμψης και δακρυγόνο),
-1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
-είδη ρουχισμού (γάντια, μπαλακλάβες) και
-πλήθος λουκέτων και αλυσίδων θυρών.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
elas1_29.JPG
elas2_17.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης