Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λιμενικό - Κως: Σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών μετά από καταδίωξη - Κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος, έρευνες για μετανάστες

Λιμενικό - Κως: Σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών μετά από καταδίωξη - Κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος, έρευνες για μετανάστες
Ο χειριστής του σκάφους, στην θέα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, επιχείρησε αναστροφή και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών μετά από καταδίωξη του ταχύπλοου σκάφους, με το οποίο προηγουμένως είχαν αποβιβάσει ικανό αριθμό μεταναστών, προχώρησε το Λιμενικό στην Κω.
Το περιστατικό συνέβη τις βραδινές ώρες της Κυριακής 17/3, όταν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή, (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓ. ΕΙΡΗΝΗ” στην Κω, το οποίο μόλις είχε αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών σε παρακείμενη παραλία.
Ο χειριστής του σκάφους, στην θέα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού , επιχείρησε αναστροφή και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς έναντι τουρκικά παράλια.
Ακολούθησε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία δεν συμμορφώθηκε και στη συνέχεια το πλήρωμα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους.
Οι δύο χειριστές του σκάφους περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού, ενώ γίνονται έρευνες στην ξηρά για τον εντοπισμό των ατόμων που αποβιβάστηκαν.
Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 169 του Π.Κ. (Απείθεια), του άρθρου 187 του Π. Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 47 του Π.Κ. (Συνεργός), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης