Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τέμπη: Στην Ευρωβουλή οι συγγενείς των θυμάτων μαζί με 1,3 εκατ. υπογραφές πολιτών - Τι θα ζητήσουν

Τέμπη: Στην Ευρωβουλή οι συγγενείς των θυμάτων μαζί με 1,3 εκατ. υπογραφές πολιτών - Τι θα ζητήσουν
Μαζί με μας και 1.300.000 Έλληνες ζητούν την άρση της πολιτικής ασυλίας πίσω από την οποία καλύπτονται οι υπεύθυνοι για το τραγικό συμβάν” αναφέρει σε ανάρτησή της η Μαρία Καρυστιανού
Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα συζητηθεί σήμερα, Δευτέρα (18/3) η αναφορά του “Συλλόγου Τέμπη 2023” για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και την επιχείρηση συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών.
Στο Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να μιλήσει σήμερα εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας, η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.
“O Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων ζητά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υποστηρίξει την αναφορά που καταθέσαμε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Μιλάμε με ακρίβεια για τη συγκάλυψη. Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί .

Τι θα ζητήσουν από τους ευρωβουλευτές οι συγγενείς των θυμάτων

Μιλώντας για δεύτερη φορά από το βήμα της Ευρωβουλής, αυτή τη φορά μαζί με την υποστήριξη 1,3 εκατομμυρίων ανθρώπων που υπέγραψαν το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, οι συγγενείς των θυμάτων θα ζητήσουν την υποστήριξη του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και στην κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

«Εθελοτυφλεί όποιος δεν βλέπει όσα είπε η Ευρωπαία εισαγγελέας»

Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του αδικοχαμένου 26χρονου Δημήτρη, στέλνει μέσω του Τhesstoday.gr το μήνυμα «η αλήθεια θα λάμψει, οι υπαίτιοι έχουν χάσει ακόμη και το ηθικό πλεονέκτημα».
Μετά την προσωπική δέσμευση της εισαγγελέα Λάουρα Κοβάσι στους συγγενείς για δικαίωση, αλλά και τις δηλώσεις περί «μπλόκου» από την εφαρμογή δικαιοσύνης, ο Παύλος Ασλανίδης αναφέρει ότι «η Ευρωπαία εισαγγελέας είπε τα αυτονόητα, όποιος δεν το βλέπει, εθελοτυφλεί. Η κυβέρνηση έχει χάσει ακόμη και το ηθικό πλεονέκτημα, λοιδορούν το ψήφισμα που υπέγραψαν 1,3 εκατομμύρια Έλληνες, αλλά δεν μπορεί να κρυφτεί η αλήθεια».
Εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στους μηχανισμούς δικαιοσύνης της Ευρώπης, αλλά και μετά το κύμα αλληλεγγύης στις πορείες για την επέτειο ενός έτους από τη φονική σύγκρουση, οι συγγενείς θα συνεχίσουν να είναι οι φωνές των παιδιών τους, ώστε η Δικαιοσύνη να κινηθεί όπως αρμόζει, σημειώνει ο κ. Ασλανίδης.
«Με πανοπλία τα παιδιά μας, θα συνεχίσουμε τις πιέσεις ώστε η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει. Δε θα σταματήσουμε μέχρι να υπάρξει δικαίωση», λέει ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης