Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χανιά: Ξεσηκωμός στην τοπική κοινωνία για το έργο μεταφοράς υψηλής τάσης - Σφοδρές αντιδράσεις από τις δημοτικές αρχές

Χανιά: Ξεσηκωμός στην τοπική κοινωνία για το έργο μεταφοράς υψηλής τάσης - Σφοδρές αντιδράσεις από τις δημοτικές αρχές
Κύμα αντιδράσεων από αυτοδιοικητικούς, τοπικά συμβούλια, φορείς, συλλόγους, καθώς και απ' τους κατοίκους των δήμων Σφακίων, Αποκόρωνα, Κισσάμου, Κανδάνου - Σελίνου
Προβληματισμός, αντιδράσεις και ένταση επικρατεί στην τοπική κοινωνία των Χανίων, με αφορμή το έργο «Γραμμή μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 KV Χανιά - Δαμάστα, με φορέα τον ΑΔΜΗΕ ΑΕ».
Σήμερα συνεδρίασε η επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα που αφορούν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Από τη συνεδρίαση αποσύρθηκε το θέμα που αφορά στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του συγκεκριμένου έργου, προκειμένου, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Ξυλούρη, να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες διαβούλευσης με τις οικείες δημοτικές Αρχές.
Το θέμα προβλέπεται να εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.
Από τις αρχές Μαρτίου, το έργο για την τοποθέτηση της γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης, έχει ξεσηκώσει σε όλο το νομό Χανίων, κύμα αντιδράσεων από αυτοδιοικητικούς, τοπικά συμβούλια, φορείς, συλλόγους, καθώς και απ' τους κατοίκους των δήμων Σφακίων, Αποκόρωνα, Κισσάμου, Κανδάνου - Σελίνου και Χανίων.
Για το ζήτημα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 31 Μαρτίου στις 5 μ.μ. στο Ίδρυμα «Αγία Σοφία» Αποκορώνου.
Σύμφωνα με τη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, οι κινητοποιήσεις θα στηριχθούν και "η Οργάνωση Μελών Αποκορώνου, είμαστε στο πλευρό όλων που αγωνίζονται για την οριστική ματαίωση αυτού του οικολογικού εγκλήματος. Ο αγώνας αυτός είναι θέμα ζωής και αξιοπρέπειας. Η ανάπτυξη είναι επιθυμητή και ζητούμενη σε κάθε τόπο. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση σε θέματα ενέργειας, επίσης. Όμως όλα αυτά οφείλουν να γίνονται συντεταγμένα με τις υπόλοιπες ανάγκες και ιδιαιτερότητες του τόπου.. Θέλουμε η Κρήτη να μη λησμονείται σε θέματα ανάπτυξης, αλλά θέλουμε, όταν αυτή έρχεται, να σέβεται την προϋπάρχουσα οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων και το φυσικό περιβάλλον".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης