Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πεδίον του Άρεως: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει υπαίθριο mall παρεμπορίου», λένε συνεργάτες του Χαρδαλιά

Πεδίον του Άρεως: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει υπαίθριο mall παρεμπορίου», λένε συνεργάτες του Χαρδαλιά
Πέρα από την αισθητική υποβάθμιση, για περισσότερο από μια δεκαετία ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου του κέντρου της Αθήνας είχε γίνει άντρο παρεμπορίου
Οριστικό τέλος στις ακαλαίσθητες και οριακά σύννομες με τα υγειονομικά πρωτόκολλα εορταστικές διοργανώσεις που φιλοξενούνται στο Πεδίον του Άρεως είναι αποφασισμένος να βάλει ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναβάθμιση όλων των αστικών πάρκων που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.
Πέρα από την αισθητική υποβάθμιση, για περισσότερο από μια δεκαετία ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου του κέντρου της Αθήνας είχε γίνει άντρο παρεμπορίου, καθώς κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα ένα μεγάλο τμήμα του καλυπτόταν για πολλές ημέρες από πάγκους μικροπωλητών, υπό την πρόφαση εορταστικών bazaar.
Ενδεικτικό της άναρχης κατάστασης που είχε καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια είναι το ότι το «εορταστικό παζάρι» φέτος τα Χριστούγεννα κράτησε 53 ημέρες, καταπατώντας ουσιαστικά τον χαρακτήρα του ανοικτού δημόσιου χώρου σύμφωνα με το iefimerida.

«Τα πάρκα θα μείνουν ανοικτοί χώροι για τους πολίτες»

«Η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται να επιτρέψει τη μετατροπή του Πεδίου του Άρεως σε υπαίθριο mall παρεμπορίου, υγειονομικών παραβάσεων και πηγή όχλησης για τους κατοίκους. Τα πάρκα μας θα μείνουν χώροι αναψυχής, ανοικτοί και προσβάσιμοι στους πολίτες, όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα», δήλωσαν συνεργάτες του Νίκου Χαρδαλιά, επισημαίνοντας ότι οι εικόνες χάους των προηγούμενων ετών ανήκουν πια στο παρελθόν.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης