Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θερμοκρασία: Νέο ρεκόρ τον Μάρτιο – Τους 30 βαθμούς Κελσίου άγγιξε το θερμόμετρο

Θερμοκρασία: Νέο ρεκόρ τον Μάρτιο – Τους 30 βαθμούς Κελσίου  άγγιξε το θερμόμετρο
Σύμφωνα με το meteo 143 σταθμοί του δικτύου ξεπέρασαν τους 25 βαθμούς Κελσίου σήμερα
Πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν την Κυριακή (31/03) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σύμφωνα με παρατηρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στη Λιβαδειά και ήταν ίση με 29.8 βαθμούς Κελσίου, σπάζοντας το χθεσινό ρεκόρ για τον μήνα Μάρτιο (από το 2009 που λειτουργεί ο σταθμός).
Αξιοσημείωτο επίσης αποτελεί το γεγονός ότι 143 σταθμοί του δικτύου ξεπέρασαν τους 25 βαθμούς Κελσίου.
Ο χάρτης που ακολουθεί παρουσιάζει τις 8 υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφησαν από το δίκτυο των σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αύριο Δευτέρα (1/4) γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα του Αιγαίου, όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με μικρές συγκεντρώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 στα πελάγη τοπικά 6 και στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα νησιά και τα παραθαλάσσια τους 25 με 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης