Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρέμβαση ΕΣΡ για τη δημοσιογραφική κάλυψη της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους

Παρέμβαση ΕΣΡ για τη δημοσιογραφική κάλυψη της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα εξετάσει αν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία ποινικής προδικασίας
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ( ΕΣΡ ) εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την υπόθεση γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων κάνοντας γνωστό ότι ξεκίνησε έλεγχο για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν και συνεχίζονται να παρουσιάζονται τα γεγονότα και τα σχόλια σχετικά με τη στυγνή γυναικοκτονία.
Παράλληλα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα εξετάσει αν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία ποινικής προδικασίας.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του ΕΣΡ:

«Αθήνα, 04 Απριλίου 2024

Αριθ. Πρωτ.: ΕΣ/588

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή τον τρόπο μετάδοσης από τα Μ.Μ.Ε. εκπομπών που αφορούν την δολοφονία νεαρής γυναίκας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ενημερώνει το κοινό ότι:

Σύμφωνα με την ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία, το ΕΣΡ δεν έχει κατ’ αρχήν αρμοδιότητα παρέμβασης στην δομή και την θεματολογία των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πριν ή κατά τη διάρκεια της προβολής τους. Κάτι τέτοιο θεωρείται λογοκρισία. Το ΕΣΡ τηρώντας το νόμο επεμβαίνει μετά την μετάδοση των εκπομπών και εφόσον διαπιστωθεί παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει ήδη αρχίσει διαδικασία ελέγχου για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν και συνεχίζουν να παρουσιάζονται γεγονότα και σχόλια σχετικά με το ως άνω διαπραχθέν έγκλημα (ανθρωποκτονία) και την δημοσιοποίηση στοιχείων ποινικής προδικασίας (άρθρο 11 παρ. 6 του Π.Δ. 77/2003).

Η Προέδρος του ΕΣΡ

Ευτέρπη Κουτζαμάνη – Δρίλια»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης