Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δήμαρχος Ιεράπετρας: Δώσαμε μάχη με τα μποφόρ να μην επεκταθεί η φωτία – Θα έχουμε μια δύσκολή νύχτα

Δήμαρχος Ιεράπετρας: Δώσαμε μάχη με τα μποφόρ να μην επεκταθεί η φωτία – Θα έχουμε μια δύσκολή νύχτα
Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν το πρωί στην περιοχή τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού και το πύρινο μέτωπο έφτασε μέχρι αυλές σπιτιών στον παραθαλάσσιο οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου
Ενεργά παραμένουν τα μέτωπα της φωτιάς που μαίνεται στο Λασίθι από το πρωί του Σαββάτου (6/4) και για την οποία κινητοποιήθηκαν 169 πυροσβέστες, 12 πεζοπόρα τμήματα, 38 οχήματα και 2 ελικόπτερα.
H φωτιά ξέσπασε σε δασώδη και δύσβατη περιοχή του Καλυβίτη Σχινοκαψάλων.
Λόγω των των ισχυρών ανέμων που έπνεαν το πρωί στην περιοχή τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού και το πύρινο μέτωπο έφτασε μέχρι αυλές σπιτιών στον παραθαλάσσιο οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου.
Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μία δύσκολη μάχη των δυνάμεων τις Πυροσβεστικής με τα «μποφόρ»: «Το πρωί ήταν πολύ δύσκολα λόγω των ανέμων.
Περιμέναμε εναέρια μέσα τα οποία λόγω ανέμων δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν και έτσι η φωτιά έκαψε μία δασώδη έκταση μέχρι που έφτασε την κατοικημένη περιοχή. Ευτυχώς δεν είχαμε σοβαρές ζημιές σε σπίτια, παρά μόνο σε κάποιες αυλές. Απειλήθηκαν θερμοκήπια αλλά δεν είχαμε καταστροφές».
Κρήτη: Εντείνεται η φωτιά στην Ιεράπετρα – Ζημιές σε σπίτια, πληροφορίες  για τραυματία | Parallaxi Magazine
Τρεις τραυματίες – Ο ένας διασωλημενός

Προληπτικά εκκενώθηκαν και οι οικισμοί Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη με τους κατοίκους να καλούνται να απομακρυνθούν προς Κουτσουρά.
Ωστόσο, ένας συνταξιούχος από τον Μαύρο Κόλυμπο επέστρεψε για να σώσει το σπίτι του από τις φλόγες που είχαν εισχωρήσει στην αυλή του και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ελαφρά τραυματισμένος με διάστρεμμα είναι και ένας πυροσβέστης.
Παράλληλα, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μία ηλικιωμένη γυναίκα με κάταγμα στο χέρι.
Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Ιεράπετρα: Ενισχύθηκαν περαιτέρω οι δυνάμεις -  Τρεις τραυματίες, ο ένας διασωληνωμένος (vid, pics) | Neakriti

Να μην φτάσει η φωτιά στο δασάκι του Κουτσουρά


Στη συνέχεια οι άνεμοι κατεύθυναν το πύρινο μέτωπο βόρεια και ανατολικά, γύρω από το δασάκι του Κουτσουρά. «Ο φόβος μας ήταν να μην φτάσει η φωτιά στο δασάκι. Το αντιμετωπίσαμε με φαρδιά αντιπυρική ζώνη και τη συνδρομή πολλών εθελοντών», προσθέτει ο κ. Φραγκούλης.
Μόλις κόπασαν οι μανιασμένοι άνεμοι, το ελικόπτερο μπόρεσε να πραγματοποιήσει ρίψεις νερού και σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιεράπετρας παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες η εικόνα της φωτιάς είναι βελτιωμένη.
«Θα περάσουμε δύσκολη βραδιά αλλά θα είμαστε σε επιφυλακή. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην ενισχυθούν οι άνεμοι», καταλήγει ο δήμαρχος Ιεράπετρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης