Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Σε δύο μήνες 500 συλλήψεις ανηλίκων – Έγιναν συνολικά 40.638 έλεγχοι και 1.418 προσαγωγές

ΕΛ.ΑΣ: Σε δύο μήνες 500 συλλήψεις ανηλίκων – Έγιναν συνολικά 40.638 έλεγχοι και 1.418 προσαγωγές
Στην Αττική  πραγματοποιήθηκαν 8.078 έλεγχοι, έγιναν 135 προσαγωγές και 9 συλλήψεις ανηλίκων
Συνολικά 500 συλλήψεις ανηλίκων έγιναν σε όλη τη χώρα το τελευταίο δίμηνο, στο πλαίσιο 40.638 ελέγχων από αστυνομικούς, ενώ οι προσαγωγές έφτασαν τις 1.418
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, με προτεραιότητα την προστασία των ανηλίκων, από το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2024 υλοποιούνμία δέσμη δράσεων, οι οποίες στοχεύουν στην αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που εκδηλώνεται μεταξύ νέων.
Έτσι, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής υλοποιείται δράση ήπιας αστυνόμευσης από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά παραβατικότητας. Η δράση στοχεύει στην αποτροπή εκδηλώσεων βίας και επιθέσεων σε βάρος των νέων και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων και των γονέων τους, μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας.
Στις περιπτώσεις που εκδηλώθηκαν περιστατικά βίας και παραβατικότητας, πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις.

Συλλήψεις

Ο σχεδιασμός υλοποιείται σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 13.500 αστυνομικών, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει: 40.638 ελέγχους ανηλίκων, 1.418 προσαγωγές και συλλήψεις 500 ανηλίκων, μεταξύ των οποίων 50 για ναρκωτικές ουσίες, 40 για κλοπές-διαρρήξεις, 19 για κατοχή όπλων και 13 για σωματικές βλάβες.
Στην Αττική, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν 8.078 έλεγχοι, έγιναν 135 προσαγωγές και 9 συλλήψεις ανηλίκων, ενώ στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, 2.345 έλεγχοι και 7 προσαγωγές ανηλίκων.
Στο πλαίσιο αποτίμησης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η Ελληνική Αστυνομία έχει χαρτογραφήσει τις περιοχές και τα σημεία, στα οποία εκδηλώνεται συνεχής και αυξανόμενης παραβατικότητα, με στόχο την υλοποίηση συγκεκριμένων παρεμβάσεων.
Παράλληλα, υλοποιείται σημαντικός αριθμός δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε συνεργασία με φορείς της εκπαίδευσης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια 1.250 διαλέξεις σε σχολεία και άλλους χώρους, τις οποίες παρακολούθησαν συνολικά 101.969 άτομα, καθώς και 86 συναντήσεις με Δήμους, Μ.Κ.Ο. αθλητικούς ομίλους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και λοιπούς Φορείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης