Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Πτώση της θερμοκρασίας, ισχυροί άνεμοι και βροχές

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Πτώση της θερμοκρασίας, ισχυροί άνεμοι και βροχές
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 2 έως 4 °C σήμερα, Τρίτη 16/4, ενώ την Τετάρτη 17/4 η πτώση στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 8 έως 10 °C
Πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας από το απόγευμα της Τρίτης 16/4.
Βροχές και καταιγίδες, οι ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα συνθέτουν έως την Τετάρτη 17/4 το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Αναλυτικά, βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της Τρίτης 16/4 στο βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά έως το μεσημέρι της Τετάρτης 17/4 θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο υπόλοιπο Ιόνιο, στην Κρήτη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.
Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων (κυρίως μικρού μεγέθους) υπάρχει κυρίως στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο.
Κατά της νύχτας προς Πέμπτη 18/4 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στα ορεινά των δυτικών και νοτίων ηπειρωτικών, παρουσιάζοντας παράλληλα σημαντική εξασθένηση.
Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τετάρτη 17/4 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).
rain.JPG
Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σταδιακά και την Τετάρτη 17/4 θα φτάνουν κατά τόπους τα 7-8 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη 18/4 θα στραφούν σε δυτικούς έως 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 4 μποφόρ έως το μεσημέρι της Τετάρτης 17/4, οπότε θα γίνουν δυτικοί έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Σ
Τέλος, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 2 έως 4 °C σήμερα, Τρίτη 16/4, ενώ την Τετάρτη 17/4 η πτώση της στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 8 έως 10 °C και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 4 έως 8 °C, υποχωρώντας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης