Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΓΣΕΕ: Απαράδεκτη και προκλητική η προσφυγή του ΟΑΣΘ κατά της απεργίας

ΓΣΕΕ: Απαράδεκτη και προκλητική η προσφυγή του ΟΑΣΘ κατά της απεργίας
Παρατίθεται η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
Σχετικά Άρθρα
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και εξόχως αντεργατική απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) να προσφύγει πλέον απευθείας κατά της ΓΣΕΕ και κατά της αυριανής (17/4) 24ωρης Γενικής Απεργίας της Συνομοσπονδίας, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.
Η ΓΣΕΕ απαιτεί την απόσυρση αυτής της προκλητικής για το σύνολο των αγωνιζόμενων εργαζομένων της χώρας αγωγής, που επί της ουσίας στρέφεται κατά όλων εκείνων που δίνουν καθημερινή μάχη για την επιβίωσή τους.
Τα ερωτήματα για τη συγκεκριμένη κίνηση είναι πολλά τα οποία επιβάλλεται να απαντηθούν πολιτικά, όπως πολιτικά πρέπει να αναληφθεί και η ευθύνη για αυτή την πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια της Διοίκησης του ΟΑΣΘ.
Είναι μία «αυθόρμητη» απόφαση ενός Οργανισμού που εποπτεύεται από το Υπουργείο Μεταφορών; Ή αποτελεί την πειθαρχημένη εφαρμογή του ανταπεργιακού μοτίβου δικαστικών προσφυγών του ΟΑΣΘ, το οποίο μόλις πρόσφατα απορρίφθηκε πανηγυρικά με απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, θωρακίζοντας το δικαίωμα στην απεργία και τη συμμετοχή των εργαζομένων;
Για ποιο λόγο ένας Οργανισμός με τέτοια ψευδοεπιχειρήματα προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά μιας απεργίας που προκήρυξε η ανώτατη Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση της χώρας;
Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Μεταφορών γι’ αυτή την ενέργεια;
Ο Υπουργός Μεταφορών συμφωνεί ή διαφωνεί με τη Διοίκηση του ΟΑΣΘ;
Ως Συνομοσπονδία αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι μια τέτοια ενέργεια λαμβάνει χώρα «αυθόρμητα» και δίχως πολιτική προτροπή.
Ο κόσμος της εργασίας είναι αντιμέτωπος με πολλά και σοβαρά προβλήματα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν Οργανισμό ακόμη και αν οι αγωγές γίνονται με Κυβερνητικές ευχές ή προτροπές.
Αύριο όλες και όλοι συμμετέχουμε κανονικά στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ. Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11π.μ στην Αθήνα και στις συγκεντρώσεις των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης