Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία στο Columbia – «Είδα παλαιστινιακές σημαίες και τη σύλληψη 108 φοιτητών»

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία στο Columbia – «Είδα παλαιστινιακές σημαίες και τη σύλληψη 108 φοιτητών»
Ο γνωστός τραγουδοποιός περιέγραψε τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ και το μεγάλο κίνημα διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα
Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ Columbia, καθώς το πανεπιστήμιο αποφάσισε μετά τις συλλήψεις φοιτητών που διαδήλωναν υπέρ του λαού της Παλαιστίνης, την προσωρινή διακοπή των δια ζώσης μαθημάτων και την αναστολή όλων των εκδηλώσεων.
Ο γνωστός τραγουδοποιός με μια συγκλονιστική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ακυρώνεται η προγραμματισμένη του συναυλία, ενώ παράλληλα περιέγραψε τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ και το μεγάλο κίνημα διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στη Γάζα.
Όπως επισημαίνει, τις τελευταίες ημέρες γίνονται ασταμάτητες, 24ωρες διαδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, με παλαιστινιακές σημαίες, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν όχι μόνο καθηγητές του Columbia προς υποστήριξη των φοιτητών τους, αλλά και φοιτητές σε αρκετά άλλα πανεπιστήμια (πχ Berkeley, Boston University, MIT, University of California, NYU, University of North Carolina).

Η ανάρτηση του Αλκίνοου Ιωαννίδη:«Ακύρωση συναυλίας στο Columbia, 22/4/2024

Οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά ιδιαίτερες στη Νέα Υόρκη. Μένω δίπλα στο Columbia και παρακολούθησα από κοντά τα γεγονότα.
Είδα την «κατάληψη» του campus από τους φοιτητές, την είσοδο σε αυτό της αστυνομίας (η πρώτη μετά το 1968) και τη σύλληψη 108 φοιτητών μετά από εντολή της προέδρου του πανεπιστημίου.
Είχε προηγηθεί την προηγουμένη η «ανάκριση» της από την επιτροπή εκπαίδευσης της Βουλής, όπου ανάμεσα σε άλλα τής έγινε η παρατήρηση ότι δεν διδάσκεται αρκετά η Βίβλος στο πρόγραμμα σπουδών και ρωτήθηκε σοβαρά αν η ίδια επιθυμεί να καταραστεί ο Θεός το Columbia, με την πρόεδρο να απαντά εξίσου σοβαρά «Όχι, δεν θα το ήθελα.
Είδα επίσης τις ασταμάτητες, 24ωρες διαδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, με τα συνθήματα, τις παλαιστινιακές σημαίες και μαντίλες που βλέπεις παντού στην πόλη, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων καθηγητών του Columbia προς υποστήριξη των φοιτητών τους.
Ταυτόχρονα, έγιναν 47 συλλήψεις φοιτητών στο Yale, ενώ διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται και σε αρκετά άλλα πανεπιστήμια (πχ Berkeley, Boston University, MIT, University of California, NYU, University of North Carolina).
Από σήμερα το πρωί λοιπόν, το Columbia απαγόρευσε την είσοδο στο campus, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, το πανεπιστήμιο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι εκδηλώσεις του αναστέλλονται.
Παρά λοιπόν την πεποίθησή μου ότι το τραγούδι δεν πρέπει να σταματά ποτέ, τα πιο πάνω μέτρα έκαναν αδύνατη την πραγματοποίηση της συναυλίας. Ζητώ συγνώμη από όσους ακροατές και όσες ακροάτριες ταλαιπωρήθηκαν.
– Η ομιλία και η συναυλία στο UCLA (26 και 27/4) φαίνεται ότι θα γίνουν κανονικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης