Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έξοδος Πάσχα: Κορυφώνεται η αναχώρηση των εκδρομέων - Πληρότητα έως και 100% σε ΚΤΕΛ και πλοία

Έξοδος Πάσχα: Κορυφώνεται η αναχώρηση των εκδρομέων - Πληρότητα έως και 100% σε ΚΤΕΛ και πλοία
Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, αναμένεται να κορυφωθεί το κύμα της εξόδου από την Αττική προς την περιφέρεια με τους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να αναχωρήσουν για τους πασχαλινούς προορισμούς τους
Όπου φύγει φύγει οι εκδρομείς των πασχαλινών εορτών. Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, αναμένεται να κορυφωθεί το κύμα της εξόδου από την Αττική προς την περιφέρεια με τους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να αναχωρήσουν για τους πασχαλινούς προορισμούς τους.
Οι πληρότητες στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ αγγίζουν το 100% για δρομολόγια προς Πελοπόννησο, Αιτωλοακαρνανία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πιερία.
Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος, η κίνηση και στους δύο σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων της πρωτεύουσας είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, παρουσιάζει αύξηση κατά 20%.
Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είναι προγραμματισμένα 250 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 50 είναι έκτακτα, και το Μεγάλο Σάββατο 180 δρομολόγια.
Στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λιοσίων, τα δρομολόγια ξεπερνούν τα 100 καθημερινά, έως και το Μεγάλο Σάββατο και για τους 11 προορισμούς: Ευβοίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Λειβαδιάς, Θήβας.

Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Αυξημένη στο 100% είναι η πληρότητα και των πλοίων που θα αναχωρήσουν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας πάνω από 84.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική χθες, Μεγάλη Πέμπτη και ειδικότερα 49.300 αυτοκίνητα πέρασαν από την Αθηνών-Κορίνθου και 35.009 από την Αθηνών-Λαμίας. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι είχαν φύγει προς Κόρινθο 45.547 οχήματα και 34.765 προς Λαμία.

Ίδια εικόνα και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Τα αεροσκάφη από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» φεύγουν με πολύ υψηλές πληρότητες τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού.
Σήμερα, το σύνολο των πτήσεων (αφίξεις και αναχωρήσεις) είναι 537, από αυτές οι 268 είναι αφίξεις και 269 αναχωρήσεις. Το Μεγάλο Σάββατο, το σύνολο των πτήσεων είναι 467, εκ των οποίων 238 αφίξεις και 229 αναχωρήσεις ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται 437 συνολικά πτήσεις, 217 αφίξεις και 220 αναχωρήσεις.
Για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου, το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 504 (250 αφίξεις και 254 αναχωρήσεις), για Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, 533 πτήσεις (265 αφίξεις και 268 αναχωρήσεις) και για Τετάρτη 8 Μαΐου, 516 πτήσεις (261 αφίξεις και 255 αναχωρήσεις).
Οι κορυφαίοι προορισμοί εσωτερικού που προτιμούν οι ταξιδιώτες είναι παραδοσιακά η Κέρκυρα, ενώ η Ικαρία και η Σητεία αποτελούν την φετινή «έκπληξη» λόγω των υψηλών πληροτήτων στις πτήσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα Ιωάννινα, η Ζάκυνθος, η Κως, η Σάμος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Ρόδος και η Λήμνος.
Ενώ για το εξωτερικό το Μαρακές, η Λισαβόνα, η Μάλαγα, η Νάπολη, το Παρίσι, η Στοκχόλμη, η Βαρκελώνη, η Ρώμη, η Λάρνακα, το Βερολίνο και η Φρανκφούρτη είναι οι προορισμοί που επιλέγουν οι εκδρομείς, σύμφωνα με τα στοιχεία της AEGEAN από τις δύο βάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης