Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Κομοτηνή στο πιάτο»: Η ιστορία της Θράκης σε ένα βιβλίο

«Κομοτηνή στο πιάτο»: Η ιστορία της Θράκης σε ένα βιβλίο

Οι παραδοσιακές συνταγές της περιοχής μένουν ζωντανές

Ένα μεγάλο τραπέζι γεμάτο παραδοσιακές γεύσεις στρώθηκε στα Νεστοχώρια της ορεινής Ξάνθης και συγκεκριμένα στα Κομνηνά, με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου «Κομοτηνή στο πιάτο».
Στην οικοτεχνία παραγωγής και επεξεργασίας μελιού της Γεύσης Τουλουμίδου στη σκιά της οροσειράς της Ροδόπης, που φιλοξένησε την εκδήλωση, απλώθηκε ένα γαστρονομικό μωσαϊκό από αυθεντικές συνταγές που καταγράφουν τις ιδιαιτερότητες των πληθυσμιακών ομάδων που ζουν όχι μόνο στην Κομοτηνή αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης τα τελευταία εκατό χρόνια.
Η Θεανώ Πασχάλη και ο Ζαφείριος Τσάκος είναι οι συγγραφείς του βιβλίου «Κομοτηνή στο πιάτο», που κυκλοφορεί από την «Κάπα Εκδοτική».
Οι δυο νέοι και δραστήριοι συγγραφείς με προσπάθεια και αγάπη συγκέντρωσαν και κατέγραψαν 174 παραδοσιακές συνταγές, έτσι όπως πέρασαν από γενιά σε γενιά, μέσα στις αρχοντικές στην γεύση αλλά απλές στην εικόνα, κουζίνες των γυναικών που τις κράτησαν ζωντανές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης