Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Κινδυνεύει να χαθεί»: Ελληνικό νησί βυθίζεται τα επόμενα χρόνια

«Κινδυνεύει να χαθεί»: Ελληνικό νησί βυθίζεται τα επόμενα χρόνια
Το κάτω μέρος του νησιού είναι σχεδόν στην επιφάνεια της θάλασσας και με μία μικρή άνοδο της στάθμης μέσα στα επόμενα 50 χρόνια ένα κομμάτι του νησιού θα είναι κάτω από το νερό
Ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης εκτίμησε πως σε 50 χρόνια ένα κομμάτι της Δήλου θα βρίσκεται κάτω από το νερό.
Συγκεκριμένα μιλώντας στο Mega ανέφερε: «Η Δήλος κινδυνεύει να χαθεί. Το κάτω μέρος του νησιού είναι σχεδόν στην επιφάνεια της θάλασσας και με μία μικρή άνοδο της στάθμης μέσα στα επόμενα 50 χρόνια ένα κομμάτι του νησιού θα είναι κάτω από το νερό».
Αυτό συμβαίνει λόγω της υπερθέρμανσης, όπως ανέφερε ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών.
Παράλληλα τόνισε πως μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα με μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση: «Θα βλέπουμε μπροστά μας ακραίες θερμοκρασίες, που θα γίνονται πιο ακραίες. Φοβόμαστε ότι μπαίνουμε σε μία περίοδο που αποσταθεροποιείται το κλίμα».
Ο κ. Συνολάκης υπογράμμισε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια λύση για την καπολέμηση αυτού του προβλήματος, καθώς και ο περιορισμός της υπερκατανάλωσης και της σπατάλης στα τρόφιμα. 
Όπως δήλωσε ο ίδιος, υπάρχουν εκτιμήσεις πως σε μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης θα υπάρξει ερημοποίηση, ενώ τόνισε πως μεγάλος είναι ο φόβος για εκδήλωση μέγα - πυρκαγιών που καίνε πάνω από 40.000 στρέμματα.
«Πολύ φοβάμαι ότι θα φτάσουμε στο σημείο πως θα προσπαθούμε να σβήσουμε τις φωτιές, όμως αυτές θα σβήνουν όποτε θέλουν». Για το φετινό καλοκαίρι δήλωσε πως οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές.

www.bannkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης