Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Tραγωδία στα Τέμπη: Μήνυση στην Εγκληματολογική Υπηρεσία από Καρυστιανού - Ασλανίδη - «Δεν έκαναν τοξικολογικές εξετάσεις»

Tραγωδία στα Τέμπη: Μήνυση στην Εγκληματολογική Υπηρεσία από Καρυστιανού - Ασλανίδη - «Δεν έκαναν τοξικολογικές εξετάσεις»
Η Μαρία Καρυστιανού επεσήμανε ότι «δικαίωση θα είναι να μπουν οι υπεύθυνοι στη φυλακή και να αλλάξει και ο τρόπος που λειτουργεί η κοινωνία μας»
Νέες αγωγές προανήγγειλαν κατά της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, ο Παύλος Ασλανίδης, μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη2023», και η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Καρυστιανού κατά την διάρκεια εκδήλωσης στην Κρήτη, καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα.
Ειδικότερα, ο Παύλος Ασλανίδης που έχασε τον γιό του στο δυστύχημα στα Τέμπη υπογράμμισε ότι οι νέες μηνύσεις και αγωγές προσανατολίζονται ειδικά προς την Εγκληματολογική Υπηρεσία και αυτό γιατί «δεν έκαναν καθόλου τοξικολογικές εξετάσεις στα καμένα παιδιά (…). Απλά έδωσαν σε όλους τους γονείς ένα χαρτί “βίαιος θάνατος, πλήρης απανθράκωση” και αυτό ήταν. Ούτε αιτία μέσα, δηλαδή εάν ανέπνευσε το καυστικό υγρό και μετά πέθανε ή αν κάηκε ζωντανός αυτά δεν τα έχει πάρει κανένας. Πήραμε ένα κλειστό φέρετρο. Κακώς τους εμπιστευτήκαμε (…) αλλά έχουμε ξετυλίξει το κουβάρι εντελώς. Βγήκαν όλα. Στα Δικαστήρια θα γίνει χαμός. Για μένα έπρεπε να έχει παραιτηθεί όλη η κυβέρνηση».
Από την πλευρά της, η Μαρία Καρυστιανού σε δηλώσεις της αμέσως μετά την εκδήλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης και σε ερώτηση που δέχθηκε για ποια θα ήταν η δικαίωση για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη επεσήμανε ότι «δικαίωση θα είναι να μπουν οι υπεύθυνοι στη φυλακή και να αλλάξει και ο τρόπος που λειτουργεί η κοινωνία μας. Να λειτουργεί με ισονομία, δικαιοσύνη ασφάλεια, αξιοπρέπεια. Να ζούμε σε μια τελείως διαφορετική κοινωνία, δημοκρατική αυτό είναι δικαίωση».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης