Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σοβαρή καταγγελία για Δήμο της Αττικής: «Το νερό εδώ προκαλεί καρκίνο» - Τι συνέβη με αγωγό που καταστράφηκε

Σοβαρή καταγγελία για Δήμο της Αττικής: «Το νερό εδώ προκαλεί καρκίνο» - Τι συνέβη με αγωγό που καταστράφηκε
Σε πολλά σημεία, γειτονιές του Αγίου Δημητρίου δημιουργούνται πλήθος προβλημάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα με σπάσιμο αγωγών
Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του επικεφαλής της παράταξης «ΑγαΠάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο», με αφορμή την καταστροφή αγωγού που είναι κατασκευασμένος από αμίαντο.
Ο Γιώργος Παπατριανταφύλλου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (18/5), στη συμβολή των οδών Δράμας και Όθωνος.
«Ο παλιός αγωγός ύδρευσης είναι κατασκευασμένος από αμίαντο, υλικό το οποίο έχει κριθεί πλήρως ακατάλληλο και υπαίτιο για πλήθος καρκινογενέσεων, ειδικά όταν αυτό το υλικό υποστεί φθορά, αντικατάσταση, απομάκρυνση, αφαίρεση, καθώς απελευθερώνονται οι ίνες αμιάντου» λέει και προσθέτει:
«Στο σημείο βρέθηκε και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ καθώς δίπλα ακριβώς από τον αγωγό ύδρευσης περνά καλώδιο υψηλής τάσης (μαρτυρία του προϊσταμένου του ΔΕΔΔΗΕ που ανέλαβε την εργασία στο σημείο), 150.000 volt. Το δίκτυο ύδρευσης του Αγίου Δημητρίου είναι πολύ παλιό και απαιτείται πλήρης έλεγχος του σε όλο το εύρος και σταδιακή αντικατάσταση των αγωγών. Σε πολλά σημεία, γειτονιές του Αγίου Δημητρίου δημιουργούνται πλήθος προβλημάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα με σπάσιμο αγωγών όπως στην οδό Σουλίου».





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης