Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κατεδάφιση της γέφυρας στην Αθηνών - Κορίνθου μετά την έκρηξη βυτιοφόρου - Πώς έγινε το ατύχημα - Κυκλοφοριακά προβλήματα

Κατεδάφιση της γέφυρας στην Αθηνών - Κορίνθου μετά την έκρηξη βυτιοφόρου - Πώς έγινε το ατύχημα - Κυκλοφοριακά προβλήματα
Σε ισχύ μέχρι την κατεδάφιση και απομάκρυνση των δομικών υλικών είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Σχετικά Άρθρα
(upd 11) Οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, η οποία υπέστη ζημιές το βράδυ της Παρασκευής 7/6 εξαιτίας της έκρηξης σε βυτιοφόρο μεταφοράς υγρών καυσίμων, ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου 8/6 και βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ στόχος είναι να ολοκληρωθούν μέχρι αύριο  (9/6), έτσι ώστε μέσα στην εβδομάδα να αποκατασταθεί η οδική κυκλοφορία από την Αθήνα μέχρι την Κόρινθο. .
Αυτοψία στο σημείο πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου 8/6 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, την ώρα που σημειώνονται κυκλοφοριακά προβλήματα .
Το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως έκανε γνωστό η Ελληνική Αστυνομία, ομαλοποιήθηκε η κίνηση των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, χωρίς να λείπουν  ελάχιστες καθυστερήσεις
Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μάλιστα, εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας για μεγάλες καθυστερήσεις λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης από Ελευσίνα προς Κόρινθο στην Ολυμπία Οδό. Προτρέπει δε, τους πολίτες να καθυστερήσουν τις αναχωρήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Στο μεταξύ, ο οδηγός του βυτιοφόρου συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος.

Πως έγινε το ατύχημα

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 60χρονος οδηγός του βυτιοφόρου στους άνδρες της τροχαίας και στα στελέχη της Πυροσβεστικής,  «πάτησε ένα από τα μπροστινά λάστιχα σε κάποιο αντικείμενο στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να σκάσει και έτσι να χάσω τον έλεγχο του οχήματος και να ανατραπεί».
Ακολούθως το βυτιοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουνίου, στο 75ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού με αποτέλεσμα να διακοπεί για πολλές ώρες η κυκλοφορία.
Ο 60χρονος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου.
Tυπικά συνελήφθη και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας με προφορική εντολή του οποίου αφέθηκε ελεύθερος,  ενώ από την Τροχαία που διενεργεί την προανάκριση έχει οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας,  ο οποίος θα γνωματεύσει εάν όντως η εκτροπή του βυτιοφόρου και ανατροπή του έγινε λόγω του «σκασμένου» ελαστικού.

Αυτοψία υπουργών στη γέφυρα του Ισθμού Κορίνθου - Σταϊκούρας: Υπάρχει και θα υπάρξει ταλαιπωρία

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης,
πραγματοποίησαν αυτοψία στη γέφυρα στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, όπου συνέβη χθες το ατύχημα με την ανατροπή και ανάφλεξη βυτιοφόρου οχήματος.
Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως θα υπάρξει ταλαιπωρία και επιδιώκεται το καλύτερο δυνατό, σημειώνοντας ότι δεν καταβάλλεται το αντίτιμο των διοδίων στον Ισθμό και στην Ελευσίνα.
Όπως δήλωσε, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκε στο πεδίο, υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων.
Ταυτόχρονα, στο πεδίο - από την πρώτη στιγμή - βρέθηκε και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος διαρκώς ενισχύει τα μηχανήματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η καθαίρεση της γέφυρας και μέσα στην εβδομάδα, να αποκατασταθεί η οδική κυκλοφορία από την Αθήνα μέχρι την Κόρινθο.
Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε από κοινού με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από χθες το βράδυ, ώστε να περιορίσουμε όσο είναι εφικτό τις δυσμενείς συνέπειες στις μετακινήσεις των πολιτών.
Προφανώς υπάρχει και θα υπάρξει ταλαιπωρία. Επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό. Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες και υλοποιούμε συγκεκριμένες κινήσεις.
Δρομολογείται η μη δυνατότητα μετακινήσεων των φορτηγών για συγκεκριμένες ώρες σήμερα και αύριο στο οδικό δίκτυο, εδώ που βρισκόμαστε, ενώ, επίσης, δεν καταβάλλονται και διόδια τόσο στον Ισθμό όσο και στην Ελευσίνα».
«Είμαστε εδώ. Είμαστε το πεδίο για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα.
Μετά την κατεδάφιση πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση του οδοστρώματος
και είναι σαφές ότι η αποκατάσταση θα πάρει περισσότερες ημέρες.
Μέσα στην εβδομάδα
θα είμαστε έτοιμοι και στη συνέχεια πρέπει να σχεδιάσουμε πώς θα αποκατασταθεί η γέφυρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πάρει μήνες αυτή η διαδικασία και θα αναζητήσουμε τη λύση η οποία θα διευκολύνει την κοινωνία στην καθημερινότητά της», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.
Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως ήταν απολύτως αναγκαία η κατεδάφιση της γέφυρας, ενώ διεξάγεται προανάκριση και έχει οριστεί πραγματογνώμονας.

Αναγκαία η κατεδάφιση

Όπως εξήγησε μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Ταχιάος, ο βαθμός επικινδυνότητας της γέφυρας επέβαλε να γίνει άμεσα η κατεδάφιση της γέφυρας της παλιάς Εθνικής Οδού, που διέρχεται πάνω από την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.
Σημειώνεται ότι στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η ολοκλήρωση της κατεδάφισης.

Σε ισχύ μέχρι την κατεδάφιση και απομάκρυνση των δομικών υλικών είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με την παραχωρησιούχο εταιρεία του αυτοκινητόδρομου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών.
Ο κ. Ταχιάος ζήτησε συγγνώμη από οδηγούς και επιβάτες για την ταλαιπωρία, σημειώνοντας ότι η έκρηξη στο βυτιοφόρο είναι ένα απρόβλεπτο γεγονός.

Από τις 05:30 ξεκίνησε η κατεδάφιση της γέφυρας στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Σε συνέχεια της καταστροφικής φωτιάς σε βυτιοφόρο όχημα, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε γέφυρα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα, η Intrakat ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη.
Τα συνεργεία της Intrakat
εργάζονται πυρετωδώς, ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.
intrakat_1.JPG
Όμιλος ΑΒΑΞ για γέφυρα Αθηνών – Κορίνθου: Στην πρώτη γραμμή με μηχανήματα και προσωπικό

Στην πρώτη γραμμή με μηχανήματα και προσωπικό βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Όμιλος ΑΒΑΞ για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει στην Αθηνών - Κορίνθου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Σε συνεννόηση και στενή συνεργασία με την Ολύμπια Οδό και τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου, ο Όμιλος ΑΒΑΞ συνδράμει την προσπάθεια με 20 εργαζόμενους (μηχανικούς, οδηγούς, χειριστές) και 9 μηχανήματα (ερπυστριοφόρα, φορτωτές και φορτηγά) για την κατεδάφιση της γέφυρας, την απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών και την αποκατάσταση του οδοστρώματος προκειμένου να ξαναδοθεί σε κυκλοφορία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΕΛ.ΑΣ  για Αθηνών – Κορίνθου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπή κυκλοφορίας

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αλλά και εκτροπή κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές, που ισχύουν λόγω της ανατροπής βυτιοφόρου και εκδήλωσης πυρκαγιάς τις βραδινές ώρες τη; Παρασκευής 7/6, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου με κατεύθυνση προς Κόρινθο και συγκεκριμένα στο ύψος της -75,5- χιλιομετρικής θέσης, ενημερώνει η Ελληνική Αστυνομία.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποιούνται οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
-Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:
Επί της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στη Γέφυρα κόμβου Λουτρακίου έως τον κόμβο Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
Επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο (από ώρα 22:14), ενώ αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Νέας Εθνικής Οδού.
• Κόμβος Λουτρακίου μ
ετά την γέφυρα του Ισθμού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Στη παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από Αθήνα έως Αγίους Θεοδώρους και από Αγίους Θεοδώρους έως Αθήνα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
-Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:

α. Προς τον κλάδο εξόδου του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και την εν συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης -76,8-.
β. Προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στο ρεύμα προς Αθήνα, με την εφαρμογή αμφιδρόμησης στο τμήμα από τη χιλιομετρική θέση -75,2- έως τη χιλιομετρική θέση -76,2- με τη διάθεση της μεσαίας λωρίδας αυτού ως διαχωριστικής χωρίς κυκλοφορία ουδέτερης ζώνης (buffer zone). Στο εν λόγω τμήμα, η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), ενώ η κυκλοφορία προς Κόρινθο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.
elasq_1.JPG
Πάντως, το μεσημέρι του Σαββάτου η ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο για ομαλοποίηση της κίνησης των οχημάτων στη Νεά Εθνική Οδό Αθηνών- Κορίνθου και ελάχιστες καθυστερήσεις.
ελασ_12.JPG

Ακόμη, η «Ολυμπία Οδός» σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν, σημειώθηκαν σοβαρές εκτεταμένες ζημιές στη γέφυρα του κόμβου, σε τμήμα της οποίας από νωρίς σήμερα εκτελούνται εργασίες κατεδάφισης.
Στην περιοχή εφαρμόζονται ήδη οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Από τις 06:00 του Σαββάτου 8/6 αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο ύψος της Χ.Θ. 75,2 με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:
- προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,8).
- προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από τη Χ.Θ. 75,2 έως Χ.Θ. 76,2.
Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.
Την Κυριακή 9/6 το μεσημέρι περί τις 12:00, για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).
«Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χθες οι οδηγοί εξαιτίας των απαραίτητων εκτροπών, καθώς και για τις καθυστερήσεις που θα επιφέρουν οι αναγκαίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας ρυθμίσεις, καθ' όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.
Η "Ολυμπία Οδός" παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή» καταλήγει η ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού».

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων


Απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χιλιομετρική θέση -26,5- (ύψος διοδίων Ελευσίνας) έως χιλιομετρική θέση -84,5- (κόμβος Μορέα) σήμερα (08-06-2024) από τις 10:30’ έως 23:00’ και αύριο (9/06/2024) από τις 05:00’ έως 05:00’ της Δευτέρας (10/6/2024).
Επιπλέον,  από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαίας ανακοινώθηκε για λόγους ασφαλείας η προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων με τελικό προορισμό τον Νομό Αττικής, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου από τη χ/θ 199,600 (διόδια Αγ. Βασιλείου) έως τη χ/θ 142,850 (όριά μας με Δ.Α. Κορινθίας), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από σήμερα (8/6/2024) και έως την 23:00΄ ώρα της ιδίας, καθώς και από ώρα 05:00΄της Κυριακής 9/6/2024 έως ώρα 05:00΄της Δευτέρας 10/6/2024, αντίστοιχα.
Ωστόσο, από την απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:
(α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
(β) Τα γερανοφόρα οχήματα εφόσον παρέχουν έργο οδικής βοήθειας και δεν μεταφέρουν άλλα υλικά ή εξοπλισμό πέρα των αναγκαίων για την παροχή υπηρεσιών για το έργο της οδικής βοήθειας και διαθέτουν έγγραφα ή σχετική ηλεκτρονική ενημέρωση για το κατεπείγον της αποστολής τους για την παροχή της οδικής βοήθειας.
(γ) Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
(δ) Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
(ε) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
(στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο, κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
(ζ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
(η) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.
(θ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
(ι) Τα μηχανήματα έργου των ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
(ια) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά- έγγραφα.
(ιβ) Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.
(ιγ) Τα φορτηγά οχήματα και μηχανήματα έργου των εταιρειών παραχώρησης που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους και των υπεργολάβων τους προκειμένου να εκτελούν απρόσκοπτα το έργο που τους έχει ανατεθεί.
(ιδ) Τα φορτηγά οχήματα του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.
(ιε) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς αγωνιστικών αυτοκινήτων και τα φορτηγά οχήματα διασκευασμένα σε αυτοκινούμενα επισκευής – συντήρησης (service) παροχής βοήθειας σε αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Η κυκλοφορία στη νέα Εθνική Οδό αναμένεται να αποκατασταθεί από αύριο, Κυριακή 9/6, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών.
Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) και συγκεκριμένα στο https://tinyurl.com/4ajebdhc είναι διαθέσιμες επικαιροποιημένες- αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας που πραγματοποιούνται.
Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, «από τη πρώτη στιγμή στο σημείο του ατυχήματος βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας, από τις οποίες καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας». Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους, στα ανωτέρω σημεία και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.
Επίσης, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, τα οποία κατευθύνονται στην Π.Ε. Αττικής,  έως τις 23:00΄ το Σάββατο 8/6 και κατά τις ώρες 05:00΄ της Κυριακής 9/9 έως 05:00΄ της Δευτέρας 10/6 και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα:
-της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών από 142,85ο χλμ έως 59,8ο χλμ,
-του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, από το 242,8ο χλμ έως το 85,2ο χλμ και
-από τον Κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτης έως το 45,53ο χλμ.
Από την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται όλα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, τα οχήματα οδικής βοήθειας και τα φορτηγά οχήματα που συνδράμουν στον καθαρισμό του Εθνικού Οδικού Δικτύου

Μήνυμα 112 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Επείγον μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι στην Αττική, προκειμένου να καθυστερήσουν την αναχώρησή τους για να μεταβούν στους τόπους όπου διατηρούν τα εκλογικά τους δικαιώματα και να ψηφίσουν, στις Ευρωεκλογές.
Το μήνυμα μεταδόθηκε στις 12:29.
02_36.JPG
Η έκρηξη


Όπως ανακοινώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2024, ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς υγρών κασίμων, στη χιλιομετρική θέση -75.5- πλησίον της γέφυρας του Ισθμού της Κορίνθου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
Άμεσα μετέβησαν στο σημείο της πυρκαγιάς 53 πυροσβέστες με 18 οχήματα.
Μετά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ενεργειών και αφού αντιμετωπίστηκε άμεσα η επέκταση της πυρκαγιάς σε παρακείμενη δασική έκταση, οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν την κατάσβεσή της.
Συνδρομή στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος παρείχαν, εθελοντές πυροσβέστες και ιδιώτες με υδροφόρα οχήματα αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ.
Για το περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης