Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καθολική αποχή δικηγόρων στις 17 Ιουνίου και συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ

Καθολική αποχή δικηγόρων στις 17 Ιουνίου και συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ
Η Επιτροπή καλεί την καθολική αποχή των μελών τους οπότε και θα κατατεθούν στο ΣτΕ Αιτήσεις Ακυρώσεως κατά του ν. 5073/2023, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες
Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, -η οποία συνεδρίασε την Τρίτη- αποφάσισε να προτείνει στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδας τη συγκέντρωσή τους έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 12:00 το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουνίου.
Ταυτόχρονα, η Επιτροπή καλεί την καθολική αποχή των μελών τους οπότε και θα κατατεθούν στο ΣτΕ Αιτήσεις Ακυρώσεως κατά του ν. 5073/2023, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.
Ειδικότερα, πρώτο βήμα θα είναι η κατάθεση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στις 17 Ιουνίου, όπου θα επισημαίνονται οι λόγοι ακύρωσης του τεκμαρτού εισοδήματος, ενώ την ίδια ημέρα προτείνεται πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντα και τις δραστηριότητές τους και συγκέντρωση – εκδήλωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης