Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα: Νεκρός 55χρονος στην Ηλεία, τιτάνιες προσπάθειες από την Πυροσβεστική

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα: Νεκρός 55χρονος στην Ηλεία, τιτάνιες προσπάθειες από την Πυροσβεστική
Κάθε καλοκαίρι, ίδιο επεισόδιο

(upd 7Δεκάδες πύρινα μέτωπα έχουν ξεσπάσει σήμερα Παρασκευή (21/6) σε όλη τη χώρα, προμηνύοντας ένα ακόμη πολύ δύσκολο καλοκαίρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εντοπιστεί ένας 55χρονος νεκρός στο χωριό Μυρτιά της Ηλείας. Παράλληλα, άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματία που μεταφέρεται στο νοσοκομείο, με τραύμα στο κεφάλι.
Στη μάχη για την κατάσβεσή της έχουν ριχτεί 30 πυροσβέστες με εννέα οχήματα κι ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην περιοχή πραγματοποιεί ρίψεις νερού κι ένα ελικόπτερο.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για την κατάσβεση των δεκάδων πυρκαγιών, καθώς, μέσα σε μόλις λίγες ώρες (έως τις 16:00 σήμερα 21/6), ξέσπασαν τουλάχιστον 45 φωτιές, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάνης, οι φωτιές σε Κεφαλονιά, Αγρίνιο, Λιβαδειά και Θήβα είναι δύσκολες και «καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα» – κατά περιπτώσεις πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν ακόμα και τα 95 χλμ την ώρα καθιστώντας δύσκολη τη συνδρομή των εναέριων μέσων.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη.
Οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα σε Μαύρο Λιθάρι και Δροσοπηγή ελέγχθηκαν. Νωρίτερα είχε ηχήσει «112» στην περιοχή Αναβύσσου και Σαρωνίδας, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν προς Γλυφάδα, ενώ είχε κλείσει τμήμα της Αθηνών – Σουνίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής στις 16:00, πριν ξεσπάσουν τα νέα πύρινα μέτωπα: 
-Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη. Επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα, 18 οχήματα, 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα. Η φωτιά θεωρείται δύσκολη και οι φλόγες είναι κοντά σε σπίτια.
-Στα Διβαράτα της Κεφαλονιάς οι φλόγες μαίνονται σε δασική έκταση πάνω στο βουνό – επιχειρούν 25 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 5 αεροσκάφη.
-Μαίνεται φωτιά στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας – νωρίτερα εστάλησαν δύο μηνύματα από το «112» για εκκενώσεις: Από Αγία Βαρβάρα προς Κάλφα και από Ράχη Αχαΐας προς Σκούρα. Στην περιοχή επιχειρούν 76 πυροσβέστες, 27 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
-Στην πυρκαγιά της Αργολίδας επιχειρούν 54 πυροσβέστες, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.
-Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιά στην Αρκαδία, όπου και εστάλη μήνυμα από το 112.
-Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει στην Κερατέα και στην Κηφισιά, κοντά στο εργοστάσιο που είχε καεί πριν από μερικές μέρες.

Σοβαρότερη είναι η κατάσταση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Χρήστο Λαμπρόπουλο, στην περιοχή της Μεγαλόπολης, η οποία φωτιά «πεέρασε στην Ηλεία. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι η «φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Χορέμη, όπου έχει προκαλέσει ζημιές σε κτίσματα και κινείται κοντά στα χωριά Χρούσα και Απιδίτσα».
Την κατάσβεση της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τρία πεζοπόρα τμήματα, 16 οχήματα 6 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Μετέπειτα
, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Αμφιθέα Λάρισας. Μάλιστα, ήχησε και το 112 καλώντας σε ετοιμότητα τους κατοίκους. Στο σημείο έσπευσαν Δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Νέο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε επίσης περίπου στις 18:00 στην περιοχή της Παλλήνης, στην Αττική. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε άμεσα και δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή.





Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του 112 μετά από προσωρινή βλάβη

Προσωρινή βλάβη υπέστη η υπηρεσία Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112 σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας η λειτουργία του 112 αποκαταστάθηκε πριν λίγο και η βλάβη οφειλόταν σε πρόβλημα στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της βλάβης ζητήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να δημοσιεύουν τα προειδοποιητικά μηνύματα προς κατοίκους περιοχών σε Αχαΐα, Αργολίδα και Ηλεία που αφορούσαν απομακρύνσεις από οικισμούς που είναι κοντά σε πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης