Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίσημο: ΚΥΑ για τη μεταφορά δασεργατών σε μεγάλα περιστατικά δασικής πυρκαγιάς – Αμοιβές και υποχρεώσεις

Επίσημο: ΚΥΑ για τη μεταφορά δασεργατών σε μεγάλα περιστατικά δασικής πυρκαγιάς – Αμοιβές και υποχρεώσεις

Οι αμοιβές και οι αποζημιώσεις που προβλέπονται

Σχετικά Άρθρα

Οι αμοιβές και οι αποζημιώσεις για τη μεταφορά δασεργατών και η ενεργοποίηση Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας, σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς ή άλλης φυσικής καταστροφής μεγάλης έκτασης, περιγράφονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη και από τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Θάνο Πετραλιά.
Ειδικότερα, προβλέπεται πως σε περίπτωση συνδρομής σε πυρκαγιά ή άλλη φυσική καταστροφή εντός δασικού χαρακτήρα εκτάσεων σε περιοχή εκτός της έδρας ενός Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας και εφόσον ενεργοποιηθεί ο Συνεταιρισμός αυτός για τη μεταφορά δασεργατών μελών του, εγγεγραμμένων στο Μητρώο Δασικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Δασεργατών (ΜΗΔΑΣΟ), με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής, καταβάλλεται αμοιβή του δραστηριοποιούμενου προσωπικού και αποζημιώσεις που αφορούν στη μεταφορά και στη διαμονή του, καθώς και στον αναγκαίο εξοπλισμό του.
Η αμοιβή των δασεργατών ορίζεται σε 10 ευρώ ανά ώρα, με ανώτατο 150 ευρώ ανά ημέρα απασχόλησης.
Η αποζημίωση για τη χρήση του αναγκαίου εξοπλισμού τους, ανέρχεται σε 30 ευρώ ανά ημέρα απασχόλησης για τη χρήση αλυσοπρίονου.
Η αποζημίωση που αφορά στη μεταφορά από και προς τον τόπο του περιστατικού με ίδια μέσα καθορίζεται σε 0,20 ευρώ ανά χιλιόμετρο, και η αποζημίωση που αφορά στη διανυκτέρευση των δασεργατών υπολογίζεται σε 40 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
Πέραν των παραπάνω, καταβάλλεται και τυχόν δαπάνη, η οποία συνδέεται άρρηκτα με τη χρήση και τη μεταφορά του εξοπλισμού στον τόπο του περιστατικού (π.χ. μίσθωση εξοπλισμού, μίσθωση μεταφορικού μέσου για τον επιπλέον εξοπλισμό κ.λπ.), καθώς και με τη χρήση επιπλέον μηχανικών μέσων ή ζώων σύρσης και φόρτου ή λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού.
Οι δαπάνες συνοδεύονται από τα αντίστοιχα παραστατικά, κατόπιν τεκμηρίωσης της ανάγκης για τη διενέργειά τους.
Τα παραπάνω ποσά θα καταβάλλονται στους Δασικούς Συνεταιρισμούς Εργασίας από το Πράσινο Ταμείο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης