Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα – Οι «κόκκινες» περιοχές για την Τετάρτη 26/6

Πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα – Οι «κόκκινες» περιοχές για την Τετάρτη 26/6
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για 4 περιφέρειες της χώρας
(upd) Ουκ ολίγα είναι και σήμερα 25 Ιουνίου τα πύρινα μέτωπα στη χώρα, με την Πυροσβεστική να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεσή τους.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δασική πυρκαγιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας στην Αιτωλοακαρνανία πήρε ταχύτατα ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 3 ομάδες δασοκομάντος και 26 οχήματα, ενώ από αέρος περιοδικά πραγματοποιούν ρίψεις νερού 10 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Η διαχείριση όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Στις 16:11 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή Άνω Πλατανίτης προς τη Ναύπακτο, και στις 16:22 δεύτερο 112 για την απομάκρυνση από τις περιοχές Μολύκρειο και Φραγκέικα προς το Αντίρριο.

• Υπό μερικό έλεγχο είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Κάρυστο. Επιχειρούν 38 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου και 14 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

• Η πυρκαγιά στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας είναι οριοθετημένη. Στις 15:37 εκδόθηκε 112 για απομάκρυνση από Ακτή Βαλέρι προς Νέα Αρτάκη. Επιχειρούν 61 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο και 20 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

• Στο Μαρκόπουλο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. 46 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, καθώς και 3 εναέρια μέσα κατάφεραν να αντιμετωπίσουν μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά σε μόλις 15 λεπτά.

• Η πυρκαγιά στο Παλιάμπελο Βόνιτσας είναι οριοθετημένη. Το έργο της κατάσβεσης συνεχίζουν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

• Η πυρκαγιά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής είναι υπό έλεγχο και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού έκανε και ένα ελικόπτερο.

Εκδηλώθηκαν 55 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Άλλη μια δύσκολη ημέρα η σημερινή για τους πυροσβέστες και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας, που από το μεσημέρι αντιμετωπίζουν δεκάδες πυρκαγιές.
Συνολικά από χθες (24/6) το απόγευμα στις 18:00 έως σήμερα (25/6) στις 18:00 εκδηλώθηκαν 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 46 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη εννέα 9.

Η στιγμή που Canadair ακουμπάει σε δέντρο καθώς επιχειρεί στη φωτιά στη Ναυπακτία

Ένα Canadair το οποίο συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης, προσέκρουσε σε κλαδιά πεύκου, με αποτέλεσμα να τα σπάσει
Τα χειρότερα γλύτωσε ο πιλότος ενός αεροπλάνου του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου Canadair, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στη Ναυπακτία.
Όπως διακρίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, ένα Canadair το οποίο συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης, προσέκρουσε σε κλαδιά πεύκου, με αποτέλεσμα να τα σπάσει.


Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για 4 περιφέρειες της χώρας την Τετάρτη 26/6

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για 4 περιφέρειες της χώρας προβλέπεται για αύριο, Τετάρτη 26/6, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα, για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για:
-Περιφέρεια Αττικής
-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
-Περιφέρεια Κρήτης
-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
map26.JPG

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης