Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΚΚΕ: Να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης λαϊκής οικογένειας στην Ελευσίνα με μέλος ΑΜΕΑ

ΚΚΕ: Να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης λαϊκής οικογένειας στην Ελευσίνα με μέλος ΑΜΕΑ
Προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Σχετικά Άρθρα
«Στην Ελευσίνα, στην οδό Παπαγιάννη έχει κινηθεί ήδη διαδικασία έξωσης οικογένειας πρώην ελεύθερου επαγγελματία, που έχασαν το σπίτι τους σε πλειστηριασμό, λόγω δυσβάσταχτων χρεών και προστίμων από την εφορία κατά την περίοδο της κρίσης», καταγγέλλει το ΚΚΕ.
«Στο συγκεκριμένο σπίτι κατοικεί μέλος της οικογένειας, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, αθλήτρια με διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τα χρώματα της εθνικής ομάδας. 
Όπως είναι λογικό, το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει δικαιολογημένα οργή και αγανάκτηση στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού της Ελευσίνας.
Είναι τουλάχιστον προκλητικό, από τη μια η κυβέρνηση να λέει "μεγάλα λόγια" για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και να εμφανίζεται ότι τάχα τιμάει και βραβεύει αθλητές ΑΜΕΑ με μεγάλες επιτυχίες στα αγωνίσματα τους, αλλά από την άλλη, στην πρώτη ευκαιρία αυτοί οι άνθρωποι να πετιούνται στον δρόμο και να χάνουν την μοναδική τους κατοικία.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα του απαράδεκτου νομοθετικού πλαισίου, που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά από την πολιτική ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας τον δρόμο για τις μαζικές κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τα κοράκια των τραπεζών, funds και servicers, ακόμα και σε βάρος των πιο ευάλωτων ανθρώπων.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

⦁ Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για να ακυρωθεί κάθε προσπάθεια έξωσης από την πρώτη και μοναδική κατοικία της αθλήτριας ΑΜΕΑ και της οικογένειας της.

Οι Βουλευτές
Τσοκάνης Χρήστος
Αμπατιέλος Νίκος
Γκιόκας Γιάννης
Δάγκα Βιβή
Διγενή Σεμίνα
Κανέλλη Λιάνα
Κατσώτης Χρήστος
Κτενά Αφροδίτη
Μανωλάκου Διαμάντω
Παφίλης Θανάσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης