Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο Χάκπο «ηγείται» για τους Ολλανδούς με στατιστικά που συγκρίνονται μόνο με… Ρεπ και Μπέργκαμπ! (video)

tags :
Ο Χάκπο «ηγείται» για τους Ολλανδούς με στατιστικά που συγκρίνονται μόνο με… Ρεπ και Μπέργκαμπ! (video)

Με μία ακόμη μαγική εμφάνιση, ο Κόντι Χάκπο οδήγησε την Ολλανδία στους «8» του EURO 2024. Του αρέσει να «μιλάει» στις δύσκολες ώρες, σκοράρει, βγάζει ασίστ και γράφει ιστορία!

Όταν ο Κόντι Χάκπο σκοράρει, θα το κάνει με στυλ! Με το τρίτο του γκολ στο EURO 2024, ενάντια στη Ρουμανία, έφτασε τα δώδεκα συνολικά με τους «οράνιε». Φυσικά δεν αρκέστηκε σε αυτό, δίνοντας και ασίστ στο δεύτερο γκολ, ολοκληρώνοντας μια φοβερή εμφάνιση.

Ικανοποιητικός αριθμός στις 27 εμφανίσεις του με την Εθνική, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς πως ήταν το έκτο (γκολ) σε μεγάλη διοργάνωση.

Ο 25χρονος εξτρέμ της Λίβερπουλ, έχει σκοράρει για λογαριασμό της Ολλανδίας, τρία γκολ στο Mundial 2022 του Κατάρ, ενώ στο φετινό EURO έχει καταγράψει ήδη ακόμη τρία.

Το γκολ μάλιστα με το οποίο την έβαλε μπροστά στο σκορ, σηματοδότησε και την πρώτη φορά που η Ολλανδία προηγήθηκε σε πρώτο ημίχρονο νοκ άουτ αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης από τον προημιτελικό του EURO 2000, στο 6-1 κόντρα σε Σερβία-Μαυροβούνιο!

Παράλληλα, με το εξαιρετικό σουτ με το οποίο άνοιξε το δρόμο της ομάδας του προς τα προημιτελικά της διοργάνωσης, κατέχει το δεύτερο καλύτερο ποσοστό επίτευξης γκολ σε μεγάλες διοργανώσεις με 50% (6/12). Δηλαδή τα μισά του τέρματα, έχουν καταγραφεί σε παιχνίδια μεγάλων διοργανώσεων.

 

Ο μόνος Ολλανδός με καλύτερο ποσοστό είναι ο Τζόνι Ρεπ! Ο θρύλος των «οράνιε», με ποσοστό 67% (8/12), κατέγραψε με την Εθνική, δώδεκα γκολ εκ των οποίων τα επτά ήταν σε Mundial και το ένα σε EURO!

Παρεμπιπτόντως, τα επτά τέρματα του Ρεπ, είναι και τα περισσότερα που έχει σκοράρει κάποιος Ολλανδός ποδοσφαιριστής σε ΠαγκόσμιοΚύπελλο!

Η μαγεία μιας ακόμη μεγάλης εμφάνισης από τον Κόντι Χάκπο ωστόσο, δεν σταματάει εδώ. Καθώς, ήταν η πρώτη φορά μετά το EURO 1992 και τον Φρανκ Ράικραντ όπου Ολλανδός παίκτης σκοράρει και βγάζει ασίστ σε αγώνα νοκ άουτ EURO!

Με το εμφατικό 3-0 η Ολλανδία συνεχίζει με μεγάλο ενθουσιασμό, θετική αύρα και έχοντας δώσει απαντήσεις, στη φάση των «8» του EURO 2024 και όταν έχει τέτοιο Κόντι Χάκπο, μπορεί να πιστεύει ακόμη και στο όνειρο!

https://schema.org/VideoObject" itemprop="video"> 

Γιάννης Παππάς

Πηγή: www.bnsports.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης