Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι ανεμογεννήτριες κόστους 1,25 εκατ. ευρώ, ο Κατσέλης, ο Ρέμος και ο Πηλαδάκης από τη Ζάμπια – Η σαθρή Ελλάδα του σήμερα

Οι ανεμογεννήτριες κόστους 1,25 εκατ. ευρώ, ο Κατσέλης, ο Ρέμος και ο Πηλαδάκης από τη Ζάμπια – Η σαθρή Ελλάδα του σήμερα
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι προκλητικά υπερτιμημένες
Οι αναφορές ότι ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος ελέγχεται για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ ευρώ μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Ωστόσο ο Ρέμος δεν ελέγχεται για έσοδα από τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες αλλά για ορισμένα εμβάσματα σε προσωπικό και όχι εταιρικό λογαριασμό που έκανε ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Κατσέλης ο οποίος παρουσιάζεται ως μεγάλος επιχειρηματίας.
Ο Ρέμος λοιπόν δεν είναι ένας κατ΄επάγγελμα φοροφυγάς, είναι λάθος αυτή η προσέγγιση.
Πρωτίστως να αναφερθεί ότι ένας σοβαρός επιχειρηματίας που καταθέτει σε ένα προσωπικό λογαριασμό τρίτου προσώπου 1,5 εκατ δεν είναι σοβαρός επιχειρηματίας.
Ο Κατσέλης κακώς παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας ενασχολούμενος με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Πριν πολλά χρόνια είχε ένα αιολικό πάρκο το οποίο πούλησε στην Intrakat και έκτοτε απλά διαμεσολαβούσε στον χώρο της ενέργειας.
Τον Αντώνη Ρέμο τον γνώρισε από τα νυχτερινά κέντρα στα οποία σύχναζε έκανε υψηλούς λογαριασμούς και έτσι γνωρίστηκαν, κλασσικοί νεοέλληνες επιχειρηματίες που όταν συγκεντρώσουν λίγα χρήματα… τα επενδύουν στα μπουζούκια.
Δεν θα επικεντρωθούμε στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Αθανάσιου Κατσέλη μας είναι αδιάφορες, αλλά στο πως μεταφέρονται χρήματα από εταιρικούς σε προσωπικούς λογαριασμούς.
Ακόμη και εάν ο εταιρικός και ο προσωπικός λογαριασμός ανήκει στο ίδιο άτομο και τα ποσά ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ η Τράπεζα της Ελλάδος είναι βέβαιο ότι θα στείλει ερώτηση στην τράπεζα ώστε ο κάτοχος των λογαριασμών να δώσει εξηγήσεις.
Όταν λοιπόν μεταφέρονται 1,5 εκατ από επιχειρηματία σε λογαριασμό φυσικού προσώπου πέραν της πρωτοφανούς προχειρότητας ήταν βέβαιο ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα έθετε ερώτημα στην τράπεζα υπό την υποψία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Ο Αντώνης Ρέμος ήταν εξωφρενικά απρόσεκτος και αδικαιολόγητος ως προς αυτό το σκέλος, δεν μεταφέρονται σε προσωπικό λογαριασμό 1,5 εκατ θα μπορούσε να κάνει κάτι πιο απλό να μεταφερθεί το ποσό αυτό των 1,5 εκατ από την εταιρία του Κατσέλη σε εταιρία του Ρέμου και να αιτιολογηθεί ως δάνειο, θα πλήρωνε το χαρτόσημο στην εταιρία και όλα θα ήταν σύννομα.
Το γεγονός ότι έγινε με τέτοια προχειρότητα δείχνει ότι δεν είναι επαγγελματίες φοροφυγάδες αλλά απλά λίγο ανόητοι… και ελάχιστα έμπειροι.
Ο Ρέμος να σημειωθεί ότι σχετίζεται και με τον Πηλαδάκη ο οποίος έχει ανοίξει καζίνο στην Ζάμπια… διέλυσε όσους επιχειρηματίες συναναστράφηκε – ακόμη και τον αείμνηστο Ανδρέα Βγενόπουλο – και συνεχίζει τις δραστηριότητες του στο εξωτερικό…
Στην Ελλάδα ο Πηλαδάκης έχει πλέον ελάχιστη επιχειρηματική δραστηριότητα αφού είναι στιγματισμένος ως ένας επιχειρηματίας που απλά φέσωσε ένα ολόκληρο σύστημα…

Οι ανεμογεννήτριες

Γιατί αναφερόμαστε στις ανεμογεννήτριες;
Γιατί ελέγχεται ότι μέρος των χρημάτων αυτών κατευθύνονταν για την αγορά ανεμογεννήτριας που έχει υψηλή απόδοση.
Είναι μια καλή ευκαιρία να πούμε πόσο κοστίζει μια ανεμογεννήτρια με τις οποίες γέμισε όλη η Ελλάδα… αλλά φθηνό ρεύμα δεν έχουμε…
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι προκλητικά υπερτιμημένες.
Κερδίζουν όσοι τις κατέχουν αλλά όχι η κοινωνία καθώς το ρεύμα παραμένει ακριβό.
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια απάτη, η κυβέρνηση υιοθέτησε αυτή την πολιτική δήθεν στην λογική της κλιματικής αλλαγής και του φθηνού ρεύματος αλλά τίποτε από αυτούς τους στόχους δεν επιτεύχθηκε, τουναντίον… κάποιοι αισχροκερδούν εις βάρος των κοινωνιών.
Κάθε ανεμογεννήτρια κοστίζει 1,25 εκατ ευρώ αφορά τον στύλο, τον έλικα και τον μηχανισμό.
Συνήθως μια ανεμογεννήτρια που παράγει μια μεγαβατώρα κοστίζει 1,25 εκατ αλλά συνήθως παράγουν 3 μεγαβάτ δηλαδή η ανεμογεννήτρια κοστίζει 3,75 εκατ ευρώ.
Εάν η περιοχή είναι δύσβατη για την διάνοιξη δρόμων απαιτούνται άλλα 100.000 ευρώ.
Το κέρδος από κάθε ανεμογεννήτρια 3 μεγαβάτ είναι απόσβεση σε 6 χρόνια και κέρδος 200.000 τον χρόνο περίπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης