Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κύκλωμα εκβιαστών: Καταγγελία για συλληφθέντες από τον κλειστό κύκλο Μπακογιάννη – Ο προϊστάμενος και ο αδερφός αντιδημάρχου

Κύκλωμα εκβιαστών: Καταγγελία για συλληφθέντες από τον κλειστό κύκλο Μπακογιάννη – Ο προϊστάμενος και ο αδερφός αντιδημάρχου

Τρομερές καταγγελίες από τη Συνέλευση για τους εκβιαστές που έχουν συλληφθεί

Σχετικά Άρθρα
Παλιός «γνώριμος» της Ανοιχτής Συνέλευσης Υπεράσπισης του Πάρκου Δρακόπουλου είναι ο Απόστολος Κόσσυβας, προφυλακισμένο μέλος 14-μελούς κυκλώματος εκβιαστών που συνελήφθη από την ΕΛΑΣ πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Συνέλευσης των κατοίκων.
Μάλιστα όπως τονίζεται ο συγκεκριμένος δεν είχε σχέσεις μόνο με τον Κώστα Μπακογιάννη, αλλά ήταν και υποψήφιος με τον Γιάννη Μώραλη στο δήμο Πειραιά.

Όπως μάλιστα τονίζουν τα στελέχη της Συνέλευσης:

«Ο Απόστολος Κόσσυβας, προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Αθηναίων στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα και πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών, ήταν ανάμεσα στους πληρωμένους «φουσκωτούς» του πρώην δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη που στάθηκαν απέναντί μας με την «προβιά» του κατοίκου, όταν ο πρώην δήμαρχος υπό την προστασία τους επιχείρησε πέρσι (3/7/2023) να κάνει μια επικοινωνιακή απόβαση στο πάρκο Δρακόπουλου για να διαφημίσει την ανάπλαση.
O μαφιόζος Κόσσυβας που συνελήφθη και προφυλακίστηκε ως μέλος της 14-μελούς εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε μαγαζάτορες στο κέντρο της Αθήνας, βρισκόταν ανάμεσα στο λεφούσι των κομματικών στελεχών, δημοτικών υπαλλήλων, εργολάβων, τοπικών αφεντικών της Κυψέλης, επίορκων αντιδημάρχων του Μπακογιάννη (βλ. Τεντόμας από τον Κολωνό που ελέγχεται για 800.000€ αδικαιολόγητα), και ΟΝΝΕΔιτών – όσων δηλαδή καλοταΐζε με δημοτικό χρήμα ο πρώην δήμαρχος – και που προπηλάκισε κατοίκους της περιοχής, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της γειτονιάς.
Ο πρώην δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης που είχε το θράσος να μας λοιδορεί ως «περιφερόμενο θίασο», πλέον αποδεικνύεται περίτρανα αυτό που καταγγέλλαμε από πέρσι, ότι δηλαδή ήταν αυτός που είχε κουβαλήσει με μισθωμένο λεωφορείο «βαλτούς» μπράβους από όλη την Αθήνα και τον Πειραιά για να μας τραμπουκίσει.
Ο Κόσσυβας είναι Πειραιώτης, δεν έχει καμία σχέση με τα Πατήσια και ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο... αδερφός αντιδημάρχου

Επίσης, πέραν από τον Κόσσυβα, η σχέση των μαφιόζων με τον Μπακογιάννη φτάνει μέχρι την κορυφή της ιεραρχίας του κυκλώματος.
Αρχηγός του κυκλώματος εκτός της Νάνσυ, είναι ο Σπύρος Σκιαδάς, αδελφός του Λευτέρη Σκιαδά, αντιδημάρχου του Μπακογιάννη και πρώην προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, αιώνιου δημοτικού συμβούλου, που για τη θέση του εξανάγκασαν την Αλεξία Έβερτ να παραιτηθεί, ώστε να ξαναβγεί αυτός.
Σύμφωνα με αποκάλυψη του aftodioikisi.gr, στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση «συμμετείχαν και άλλοι ιδιώτες, οι οποίοι είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, κατέχοντας θέση στον δημόσιο τομέα, ήταν επιφορτισμένοι με τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ξενοδοχείων και οικοδομικών εργασιών (Δήμοι, Δημοτική Αστυνομία, Υπηρεσίες Δόμησης, Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου, Υπουργείο Πολιτισμού κ.λπ.) και διαδραμάτιζαν κομβικό ρόλο στη λειτουργία της οργάνωσης».
Αναρωτιόμαστε τι σχέση μπορεί να έχουν με τον Κόσσυβα και τα υπόλοιπα «μπουμπούκια» που είχαν εμφανιστεί στο πλάι του εκείνο το απόγευμα…
Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τα ονόματα και τις φάτσες και των υπολοίπων συλληφθέντων μελών του εγκληματικού δικτύου, όλων αυτών που αποτελούν το παρακράτος εντός του Δήμου, σαπρόφυτα ταϊσμένα με μίζες και μαύρο χρήμα, που καλλιέργησαν και συντηρούν όλες ανεξαιρέτως οι δημοτικές αρχές της Αθήνας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης