Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πηγές Υπουργείου Πολιτισμού: Με άδεια βόθρου από το 1978 η πισίνα Κασσελάκη στις Σπέτσες – Σε εξέλιξη ο έλεγχος

Πηγές Υπουργείου Πολιτισμού: Με άδεια βόθρου από το 1978 η πισίνα Κασσελάκη στις Σπέτσες – Σε εξέλιξη ο έλεγχος
"Ο μηχανικός ισχυρίζεται ότι αυτό το οποίο φαίνεται σήμερα ως πισίνα, είναι η σηπτική δεξαμενή (βόθρος)», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Πολιτισμού
Σχετικά Άρθρα
Η κατοικία στις Σπέτσες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, μετά τον σάλο με την πισίνα, βρέθηκε στο μικροσκόπιο κλιμακίου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, το κλιμάκιο πραγματοποίησε έλεγχο, που δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το υπουργείο, «ο μηχανικός έδειξε στους διενεργούντες τον έλεγχο άδεια του 1978, η οποία είχε δοθεί για κατασκευή σηπτικής δεξαμενής, δηλαδή βόθρου. Ο μηχανικός ισχυρίζεται ότι αυτό το οποίο φαίνεται σήμερα ως πισίνα, είναι η σηπτική δεξαμενή».
«Σε κάθε περίπτωση, η άδεια του 1978 δεν μπορεί να ισχύει σχεδόν 50 χρόνια μετά. Το θεσμικό πλαίσιο για τις Σπέτσες τα τελευταία χρόνια έχει αναθεωρηθεί πλήρως. Σε κάθε περίπτωση, ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη», καταλήγουν.

Για δεξαμενή νερού και πηγάδι μιλούσε ο Κασσελάκης

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης στις 3/8 σε ανάρτησή του στην πλαφόρμα Χ, με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας για παράνομη και αυθαίρετη πισίνα στην κατοικία του στις Σπέτσες, ανεφερε ότι "τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ".
Άρα, τζίφος η «αποκάλυψη».
38_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης