Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα Λυκείου εν ώρα μαθήματος

Θεσσαλονίκη: Έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα Λυκείου εν ώρα μαθήματος
Σοβάδες πέρασαν σχεδόν ξυστά από το κεφάλι μαθητή
Στιγμές τρόμου βίωσαν σήμερα μαθητές της πρώτης τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, όταν έπεσαν σοβάδες από το ταβάνι σχολικής αίθουσας του δευτέρου ορόφου, εν ώρα μαθήματος.
Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τονίζει πως από τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς και πως «χρειάστηκαν μόλις λίγες μέρες από το άνοιγμα των σχολείων για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας για την κατάσταση των σχολικών αιθουσών».

Από τύχη δεν τραυματίστηκε μαθητής

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thestival.gr η Βάσω Κοχλιαρίδου, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, «ο μαθητής που καθόταν κοντά στο σημείο όπου έπεσαν οι σοβάδες ήταν πάρα πολύ τυχερός. Οι σοβάδες πέρασαν σχεδόν ξυστά από το κεφάλι του».
Πρόσθεσε μάλιστα πως το γεγονός πως έλειπαν σήμερα κάποιοι μαθητές είχε ως συνέπεια «τα παιδιά να κάθονται διαφορετικά στα θρανία απ’ ότι συνήθως, με συνέπεια από τύχη το κομμάτι σοβά που αποκολλήθηκε να μην προσγειωθεί πάνω σε κάποιον μαθητή».
Σύμφωνα με την ίδια, οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν ενημερωθεί από τα τέλη Αυγούστου για τις φθορές του κτηρίου, ωστόσο αν και έγιναν έλεγχοι από τεχνικά κλιμάκια, δεν προχώρησαν οι εργασίες αποκατάστασης.
«Δεν έχει χτυπήσει κάποιος μαθητής», επιβεβαίωσε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Έφη Θεοδωράκη προσθέτοντας πως η αίθουσα στην οποία αποκολλήθηκαν οι σοβάδες θα παραμείνει κλειστή. Όπως περιέγραψε, τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι παλιά «και γι’ αυτό ο δήμαρχος πιέζει πάρα πολύ την κυβέρνηση για την έγκριση πόρων έτσι ώστε να συντηρηθούν τα σχολεία». «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει πάρα πολλά σχολεία και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα», πρόσθεσε η κα Θεοδωράκη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης