Κρυπτονομίσματα

Ιράν: Παράκαμψη κυρώσεων μέσω κρυπτονομισμάτων προτείνει think tank του Hassan Rouhani

Ιράν: Παράκαμψη κυρώσεων μέσω κρυπτονομισμάτων προτείνει think tank του Hassan Rouhani
Το Ιράν μπορεί να αυξήσει τις ευκαιρίες απασχόλησης σε ολόκληρη την οικονομία του εάν επιτρέψει τη δημιουργία περισσότερων μονάδων εξόρυξης bitcoin
Τη χρήση των κρυπτονομισμάτων για την παράκαμψη των κυρώσεων κατά της χώρας ενθαρρύνει ένα think tank που συνδέεται με την ιρανική Προεδρία και τον Hassan Rouhani.
Επιπλέον, το think tank ισχυρίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε ενδεχομένως «να αποκομίσει 2 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα και 700 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τα κρυπτονομίσματα».

Ευκαιρίες εργασίας

Οι συντάκτες της έκθεσης λένε ότι το Ιράν μπορεί να αυξήσει τις ευκαιρίες απασχόλησης σε ολόκληρη την οικονομία του εάν επιτρέψει τη δημιουργία περισσότερων μονάδων εξόρυξης bitcoin.
Στην έκθεσή τους, οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι:
Εάν δημιουργηθούν μεγάλες μονάδες εξόρυξης, η ανάγκη απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού για παρακολούθηση και επισκευή, ασφάλεια, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και τεχνικό προσωπικό που σχετίζονται με εξοπλισμό υλικού και λογισμικού θα αυξηθεί, γεγονός που οδηγεί σε περισσότερες ευκαιρίες εργασίας σε άλλους τομείς.
Όπωςυπολογίζουν, «για κάθε μεγαβάτ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας περίπου 9 άτομα απασχολούνται άμεσα».

Αναγκαία η ρύθμιση

Ωστόσο, η έκθεση παροτρύνει την ιρανική κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο ρύθμισης των δραστηριοτήτων κρυπτογράφησης.
Για να δικαιολογήσει αυτή τη σύσταση, η έκθεση αναφέρει ότι «η ελεγχόμενη δραστηριότητα κρυπτογράφησης στο Ιράν μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποτροπή της εξόδου από το ξένο νόμισμα».

Παράκαμψη κυρώσεων

Η έκθεση αναφέρεται επίσης στο γιατί η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων παρέχει μια μοναδική ευκαιρία στην ιρανική κυβέρνηση να παρακάμψει τις κυρώσεις.
Η έκθεση εξηγεί:
Δεδομένου ότι τα πρόσφατα εξαγόμενα bitcoin δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμα, οι εγχώριοι οικονομικοί παράγοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κρυπτονομίσματα που εξήχθησαν πρόσφατα, τα οποία είναι (περισσότερο) προτιμότερα από τα ήδη υπάρχοντα σε διεθνή χρηματιστήρια.
Επίσης στην έκθεση, οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι η δημιουργία περισσότερων μονάδεων εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θα βοηθήσει το Ιράν να «μειώσει τις απώλειες ηλεκτρικής ενέργειας».
Στο συμπέρασμά τους, οι συγγραφείς παροτρύνουν την ιρανική κυβέρνηση να επιτρέψει τη «συλλογική εξόρυξη» κρυπτονομισμάτων καθώς και τη «δημιουργία ορυχείων δίπλα σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας όπου είναι δυνατόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης