Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Στα 250 δολάρια η τιμή εισαγωγής στον Nasdaq της Coinbase - Στα 65,3 δισ. η αποτίμηση

Στα 250 δολάρια η τιμή εισαγωγής στον Nasdaq της Coinbase - Στα 65,3 δισ. η αποτίμηση

Η τιμή αναφοράς που παρέχεται από το Nasdaq αντικατοπτρίζει τις πρόσφατες συναλλαγές στην ιδιωτική αγορά και τις εισροές από επενδυτές

Στα 250 δολάρια όρισε την τιμή εισαγωγής της Coinbase ο Nasdaq, καθώς η πρώτη εταιρεία κρυπτονομισμάτων εισέρχεται προς διαπραγμάτευση την Παρασκευή.

Με βάση την τιμή, η αποτίμηση είναι περίπου 65,3 δισ. δολάρια.

Η πρωτιά της Coinbase

Η Coinbase πρόκειται να γίνει η πρώτη μεγάλη επιχείρηση κρυπτογράφησης που θα ενταχθεί στην αμερικανική αγορά, και, αν φτάσει το όριο των 100 δισ. δολαρίων, θα είναι μία από τις 85 πιο πολύτιμες εταιρείες της χώρας.
Η αξία της εταιρείας έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο παράλληλα με το BitCoin και το ethereum, τα κύρια νομίσματα που διαπραγματεύονται στον ιστότοπο.
Η Coinbase επέλεξε το άμεσο μονοπάτι για τη δημόσια διαπραγμάτευσή της αντί να ακολουθήσει την παραδοσιακή δημόσια εγγραφή (IPO).
Αυτό σημαίνει ότι αντί να συγκεντρώσει μετρητά με την πώληση νέων μετοχών σε μια ομάδα θεσμικών επενδυτών, η Coinbase επιτρέπει στους υφιστάμενους ενδιαφερόμενους να ξεκινήσουν αμέσως τις πωλήσεις τους σε μια αγορά με βάση την τιμή.

Πως καθορίστηκε η τιμή εισαγωγής

Η τιμή αναφοράς που παρέχεται από το Nasdaq αντικατοπτρίζει τις πρόσφατες συναλλαγές στην ιδιωτική αγορά και τις εισροές από επενδυτές και τραπεζίτες, αλλά δεν δείχνει πού θα ανοίξει η μετοχή.
Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη ένταξη του Nasdaq.
Στις πέντε τελευταίες εισαγωγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης - Spotify, Slack, Palantir, Asan και Robles - η τιμή ανοίγματος ήταν κατά μέσο όρο περίπου 37% πάνω από την τιμή αναφοράς.
Εάν η Coinbase ανοίξει με παρόμοια αύξηση ποσοστού, η τιμή θα είναι περίπου 343 δολάρια, πολύ κοντά στη μέση τιμή της ιδιωτικής αγοράς για το πρώτο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης