Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Μετά την HSBC και άλλη βρετανική τράπεζα κατά των κρυπτονομισμάτων

Μετά την HSBC και άλλη βρετανική τράπεζα κατά των κρυπτονομισμάτων
Δεν θέλουμε πελάτες των οποίων η κύρια επιχείρηση υποστηρίζεται από συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας Morten Friis
Σχετικά Άρθρα

bΜετά την HSBC και άλλη τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας στρέφεται κατά της χρήσης των κρυπτονομισμάτων.
Ο λόγος για τη NatWest, η οποία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, δεν επιθυμεί να σχετίζεται με πελάτες οι οποίοι προβαίνουν σε συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.
Έτσι, πολλές εταιρείες και πολίτες μπορεί σύντομα να απολέσουν τα προνόμια και τη συνεργασία που είχαν με το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί.
Σύμφωνα δε με τον Guardian, ήδη το προσωπικό της τράπεζας αρνείται να εξυπηρετήσει χρήστες κρυπτονομισμάτων.
«Δεν θέλουμε πελάτες των οποίων η κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα υποστηρίζεται από συναλλαγές με κρυπτονομίσματα ή έχουν τα κρυπτονομίσματα ως κύρια δραστηριότητά τους» δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας Morten Friis.

Φρένο στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα βάζει η HSBC

Yπενθυμίζεται ότι η βρετανική τράπεζα HSBC δεν θα διευκολύνει πλέον την αγορά και ανταλλαγή εικονικών νομισμάτων όπως το Bitcoin και το Ethereum.
Ως αποτέλεσμα, δεν θα επιτρέπεται στους τραπεζικούς πελάτες που κατέχουν λογαριασμούς ψηφιακού νομίσματος στην HSBC, όπως η MicroStrategy (MSTR-US), να πραγματοποιούν συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης