Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Dogecoin: Το κρυπτονόμισμα… troll με την εξωφρενική απόδοση 26.000% στο εξάμηνο

Dogecoin: Το κρυπτονόμισμα… troll με την εξωφρενική απόδοση 26.000% στο εξάμηνο

H κεφαλαιοποίηση των 92 δισ. δολαρίων του κρυπτονομίσματος και ο ρόλος του Elon Musk

Σχετικά Άρθρα
Νέο υψηλό κατάκτησε το Dogecoin το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε την καριέρα σου ως troll… το απόγευμα της Παρασκευής 7 Μαϊου, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, το Σάββατο 8 Μαΐου 2021.
Η κεφαλαιοποίηση του έχει διαμορφωθεί στα 92 δισ.δολα. ενώ η άνοδος του στο εξάμηνο ξεπέρασε το εξωφρενικό ποσοστό... 26.000%.
Κατά την ίδια χρονική περίοδο, για να έχουμε μέτρο σύγκρισης ο δείκτης S&P σημείωσε άνοδο 19%, ενώ οι ανταγωνιστές του στην αγορά των κρυπτονομισμάτων bitcoin και ether είχαν άνοδο κατά 286% και 698% αντίστοιχα, σύμφωνα με το CoinMarketCap.
Και αφορά την αγαπημένη των αγορώ ν Tesla είχε άνοδο 56% από τον Νοέμβριο.

Οι επενδυτές του TikTok

«Το αστείο δεν είναι πλέον το.. κρυπτονομίασμα αλλά η Wall Street αυτή τη φορά», δήλωσε ο Mati Greenspan, διευθυντής χαρτοφυλακίου και ιδρυτής της Quantum Economics.
"Αυτό που έχεις είναι μια κατάσταση όπου οι έφηβοι που διασκεδάζουν στο TikTok ξεπερνούν σε αποδόσεις ακόμη και τα πιο έξυπνα κοστούμια  της Wall κατά… χιλιάδες εκατοστιαίες μονάδες."
Το 2013, οι μηχανικοί λογισμικού Billy Markus και Jackson Palmer δημιούργησαν το κρυπτον;oμσμα - troll ως τρόπο να κοροϊδέψουν  το bitcoin και άλλα τα κρυπτονομίσματα που φαντάζουν ως... επενδυτικοί παράδεισοι

Παραγωγή

«Η γοητεία του dogecoin ήταν πάντα η ειλικρίνειά του», εξήγησαν οι ερευνητές του Galaxy Alex Thorn και Karim Helmy σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες στις 4 Μαΐου
Επιπλέον, ενώ το bitcoin έχει περιορισμένη προσφορά 21 εκατομμυρίων νομισμάτων, προς το παρόν δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των dogecoins που μπορούν να δημιουργηθούν.

Ο Elon Musk και οι διασημότητες

Δεν είναι απολύτως σαφές πότε ή γιατί το dogecoin κατέλαβε την καρδιά του Elon Musk.
Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής Tesla και ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX αναφέρεται σε αυτό εδώ και χρόνια.
Τα tweets του Musk με μερικές φορές ....λοξές αναφορές στο dogecoin το στέλνουν συχνά σε νέα υψηλά, προσελκύοντας το μαζικό ενδιαφέρον των επενδυτών .
Ο Musk, ωστόσο, δεν είναι η μόνη τ διασημότητα που υποστηρίζει το κρυπρονόμισμα.
Ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Mark Cuban, ο Snoop Dogg και ο μπασίστας Kiss, ο Gene Simmons έχουν εκφραστεί δημοσίως υπέρ του dogecoin.
Ακόμη και η επώνυμη μάρκα Slim Jim του βοείου κρέατος μπήκε στο παιχνίδι.

Οι συνθήκες της αγοράς

Ωστόσο, υπάρχουν περισσότεροι λόγοι για το ρεκόρ του dogecoin.
Οι συνθήκες της αγοράς ήταν επίσης οι κατάλληλες.
Τα ισχυρά μέτρα στήριξη στις ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να έχουν περισσότερα χρήματα στη διάθεσή τους.
Πλατφόρμες συναλλαγών όπως η Robinhood έχουν καταστήσει ευκολότερη από ποτέ για τον μικρο επενδυτή να ποντάρει σε μετοχές, μετατρέποντας τις καθημερινές συναλλαγές σε ένα παιχνίδι.

Γιατί.. έτσι

«Το Dogecoin είναι σαν ένα  μεγάλο F....U στο σύστημα», δήλωσε ο Avi Felman, επικεφαλής συναλλαγών στηνBlockTower Capital.  
«Ναι, αυτό το πράγμα μπορεί επίσης να έχει αξία.
Και απλά θα το αγοράσω, γιατί θα το αγοράσω!!!».
Οι ειδικοί λένε ότι η δυναμική που αναπτύσσσει το κρυπτονόμισμα θυμίζει τη φρενίτιδα του GameStop από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Οι ιστορίες

«Είναι μέρος της επενδυτικής φρενίτιδας με την πλατφόρμα GameStop.
Στους ανθρώπους αρέσουν αυτές οι αφηγήσεις.
Τους αρέσουν αυτές οι ιστορίες.
Τους αρέσουν αυτά τα αστεία.
Και το dogecoin απλώς κατέλαβε το μυαλό και τη φαντασία κάθε μικροεπενδυτή ».
Η άνοδος των συναλλαγών χωρίς προμήθειες μέσω διαδικτυακών χρηματιστηριακών εφαρμογών όπως το Robinhood διευκόλυνε επίσης την αγορά σε κρτπτνομίσματα από ποτέ άλλοτε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης