Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Οι βασικοί λόγοι του κραχ στα κρυπτονομίσματα – Τι δείχνει ο εκθετικός κινητός μέσος όρος 20 εβδομάδων... και η αντίδραση

Οι βασικοί λόγοι του κραχ στα κρυπτονομίσματα  – Τι δείχνει ο εκθετικός κινητός μέσος όρος 20 εβδομάδων... και η αντίδραση
H πτώση κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των 20 εβδομάδων έφερε χάος στην αγορά Bitcoin
Σχετικά Άρθρα

Επικών διαστάσεων είναι το κραχ στο Bitcoin και σε όλα τα κρυπτονομίσματα τα οποία σε 5 ημέρες και ειδικά στις 19 Μαίου 2021… έχασαν σωρευτικά σε αξία σχεδόν 1 τρισεκ. δολάρια από 2,5 σε 1,6 τρισεκ. δολάρια.
Το Bitcoin (BTC) έφθασε στη χαμηλότερη τιμή του από τις 8 Φεβρουαρίου διασπώντας καθοδικά τις 40 και 35.000 ευρώ, υποχωρώντας έως τα 32.000 δολάρια για να ανακάμψει στην συνέχεια στα 37.000 δολάρια… ευθύνεται εξ ολοκλήρου ο Elon Musk της Tesla;
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση του Bitcoin έφθασε έως 600 δισεκ. δολάρια ενώ πρόσφατα ήταν στα 1,23 τρισεκ. δολάρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, επέκρινε την μεγάλη κατανάλωση ενέργειας του Bitcoin οδηγώντας σε διόρθωση την αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Όμως δεν είναι μόνο ο Musk η αιτία της μεγάλης διόρθωσης.
Ρόλο διαδραμάτισαν οι περιορισμοί από την Κίνα σε κρυπτονομίσματα και βεβαίως η συμπεριφορά του δολαρίου.

Φυσιολογικές οι μεγάλες διορθώσεις;

Οι Bitcoin bulls πρέπει να μην ανησυχούν όταν σημειώνονται επιθετικές καθοδικές διορθώσεις.
Το κύμα, που ονομάστηκε εκθετικός κινητός μέσος όρος 20 εβδομάδων, ιστορικά χρησίμευσε ως πρωταρχικός καθοδικός στόχος για τη συσσώρευση του Bitcoin (BTC).
Για παράδειγμα, η συναλλαγματική ισοτιμία Bitcoin προς δολάριο διατηρήθηκε θετική όλο το 2020, ενώ διαπραγματεύεται πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 20 εβδομάδων.
Τελικά έκλεισε το έτος πάνω από 400%.
Ομοίως, ο εκθετικός κινητός μέσος όρος 20 εβδομάδων ώθησε σε ράλι στο διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2019.
Εν τω μεταξύ, στο διάστημα 2015 - 2017 το Bitcoin αυξήθηκε από 250 δολάρια σε 20.000 δολάρια.
Αντίθετα, η πτώση κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των 20 εβδομάδων έφερε χάος στην αγορά Bitcoin.
Για παράδειγμα, την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2018 σημείωσε πτώση 72% το Bitcoin.
Επαναλήφθηκε η ίδια καταστροφική εικόνα στην περίοδο Σεπτεμβρίου 2019 – Μαρτίου 2020.
Η σχέση Bitcoin προς δολάριο μειώθηκε κατά περίπου 60% μετά την καθοδική διάσπαση του εκθετικός κινητού μέσου όρου των 20 εβδομάδων.
Τα αρνητικά θεμελιώδη στοιχεία τροφοδότησαν επίσης τις πωλήσεις το 2018, το 2019 και το 2020.
Το 2018, οι επενδυτές μείωσαν τις θέσεις τους στο Bitcoin λόγω των φημών για απάτες.
Εν τω μεταξύ, το 2019, οι ανησυχίες για την κυκλοφορία του κρυπτονομίσματος Libra στο Facebook, συνέβαλλαν στην πτώση των τιμών.
Το 2020, η πανδημία του κορωνοιού προκάλεσε μια παγκόσμια κατάρρευση της αγοράς.
Τον Φεβρουάριο 2020, το Bitcoin, το οποίο κατέγραφε ισχυρά κέρδη, έγινε ο ιδανικός αποδιοπομπαίος τράγος για τους επενδυτές να αποσύρουν τα κέρδη τους για να καλύψουν τις απώλειές τους σε άλλες παραδοσιακές αγορές.

Η πτώση του Bitcoin κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των 20 εβδομάδων προκάλεσε πανικό...

Πρώτον, ο Elon Musk, ο οποίος είχε επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin μέσω της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων της Tesla, ανακάλεσε την απόφαση του να δέχεται κρυπτονομίσματα για πληρωμές αυτοκινήτων, επικαλούμενος περιβαλλοντικά προβλήματα κυρίως λόγω μεγάλης κατανάλωσης ενέργειας.
Ο «συναισθηματικός δισεκατομμυριούχος», ενέτεινε την επίθεσή του στο Bitcoin αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα πουλήσει την θέση του 1,5 δισεκ. δολαρίων της Tesla.
Το Bitcoin, πρώτα, μειώθηκε από 55.000 δολάρια σε 50.000 δολάρια στα 42.000 δολάρια.
Ο εκθετικός κινητός μέσος όρος 20 εβδομάδων κατά τη διάρκεια της περιόδου πτώσης των τιμών του Bitcoin ήταν κοντά στο επίπεδο των 46.000 δολαρίων.
Το Bitcoin έφθασε στο νέο χαμηλό των 30.000 δολαρίων.
Τα τεχνικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι η τιμή του Bitcoin βρίσκεται αντιμέτωπη μια εκτεταμένη καθοδική διόρθωση προς τον απλό κινούμενο μέσο όρο των 50 εβδομάδων
Προς το παρόν, ο κινητός μέσος όρος 200 εβδομάδων βρίσκεται κοντά στα 12.800 δολάρια.
Αν δούμε σύντομα τα χαμηλά στα 30.000 δολάρια, τότε θα είναι θέμα χρόνου για το οποίο θα δούμε 10.000 ή 20.000 δολάρια αναφέρουν ορισμένοι αναλυτές.

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις

Ο υψηλότερος πληθωρισμός παραμένει ένας από τους βασικούς ανοδικούς καταλύτες πίσω από το ράλι τιμών στο Bitcoin. Αυξήθηκε κατά περισσότερο από 300% τους προηγούμενους 12 μήνες, παρά την πρόσφατη διόρθωση.
Οι βετεράνοι επενδυτές όπως ο Stan Druckenmiller, ο Paul Tudor Jones και ο Mike Novogratz στο μεσοδιάστημα αύξησαν την έκθεση τους στα κρυπτονομίσματα
Επενδυτικές τράπεζες όπως η JPMorgan Chase, η Goldman Sachs και η Morgan Stanley ανακοίνωσαν επίσης επενδυτικές υπηρεσίες με δυνατότητα Bitcoin για τους πλούσιους πελάτες τους.
Ο Novogratz ωστόσο προειδοποίησε ότι το Bitcoin εξακολουθεί να διαπραγματεύεται περίπου 32% υψηλότερα… από τα φυσιολογικά επίπεδα.
BitggggggBN_1.jpg

ethereummm_mvBN.jpg
bfmCE70_bn.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης