Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Elon Musk: Στηρίζω τα κρυπτονομίσματα στη «μάχη» με το χρήμα αναγκαστικής κυκλοφορίας – Άνοδος για Bitcoin

Elon Musk: Στηρίζω τα κρυπτονομίσματα στη «μάχη» με το χρήμα αναγκαστικής κυκλοφορίας  – Άνοδος για Bitcoin
Ο Musk έχει προβεί σε παρόμοια σχόλια και στο πρόσφατο παρελθόν, όπως τον Δεκέμβριο 2020 όταν ανέφερε, πως το Bitcoin είναι ισάξιο του fiat money
Σχετικά Άρθρα

Την υποστήριξή του στα κρυπτονομίσματα εξέφρασε εκ νέου και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Elon Musk.
Σε μία συζήτηση στο Twitter σχετικά με τη μαγεία της τεχνολογίας, που ξεκίνησε ο ίδιος και σε ερώτηση για το τι σκέπτεται για όλους όσοι είναι δυσαρεστημένοι με την υποστήριξη Musk στα κρυπτονομίσματα ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla απάντησε:
«Η πραγματική μάχη είναι μεταξύ fiat money (σ.σ.χρήμα αναγκαστικής κυκλοφορίας) και κρυπτονομίσματα
Σε ισορροπία, υποστηρίζω το τελευταίο».

Άνοδος Bitcoin

Μετά την ανάρτηση Musk, το Bitcoin σημείωσε άνοδο άνω του 2,7% στις 38.496 δολάρια ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στις 38.150.
Ο Musk έχει προβεί σε παρόμοια σχόλια και στο πρόσφατο παρελθόν, όπως τον Δεκέμβριο όταν ανέφερε, πως το Bitcoin είναι ισάξιο του fiat money.
Τον Φεβρουάριο, επεσήμανε ότι «όταν το χρήμα fiat έχει αρνητικό πραγματικό ενδιαφέρον, μόνο ένας ανόητος δεν θα κοιτάξει αλλού».
Νωρίτερα την εβδομάδα, ο Musk είχε γράψει στο Twitter ότι δεν θα πουλήσει κανένα Dogecoin.

Το Lightning Network

Ως μοναδική λύση για την ανάταξη του Bitcoin στα επίπεδα που βρισκόταν τον Απρίλιο, δηλαδή στις 64.000 δολ., είναι το Lightning Network, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Twitter ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ στο Twitter είχε «ανάψει» η συζήτηση για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, ο Elon Musk παρενέβη, αναφέροντας ότι χρειάζεται, πλέον, εκ των ων ουκ άνευ είναι το Lightning Network.
Το Lightning Network είναι ένα πρωτόκολλο πληρωμών «επιπέδου 2» που έχει σχεδιαστεί για να τοποθετείται σε στρώματα δικτύων blockchain όπως αυτό του bitcoin ή του litecoin.
Και οι δύο παράγοντες αυξάνονται ραγδαία, πράγμα που σημαίνει ότι το δίκτυο ενός προηγμένου επιπέδου (π.χ. για το Bitcoin) θα μπορεί να μεταφέρει όλες τις ανθρώπινες συναλλαγές στο μέλλον», ανέφερε ο CEO της Tesla την Παρασκευή (21/5).
Μέχρι τότε, ωστόσο, το Lightning κρίνεται απαραίτητο για να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο εύρος ζώνης, πρόσθεσε.
Το Lightning Network είναι ένα επίπεδο πάνω από το blockchain του Bitcoin, που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει ταχύτερες και φθηνότερες συναλλαγές, επιτρέποντας τη λειτουργία στα κανάλια που δημιουργούνται από χρήστες για την αποστολή και τη λήψη πληρωμών.


elon.JPG

H Kίνα περιορίζει στο ελάχιστο τις εξορύξεις και τις συναλλαγές

Το Bitcoin βρέθηκε σε ευμετάβλητη περιοχή τις προηγούμενες μέρες μετά από μια νέα προειδοποίηση της Κίνας για περιορισμό των συναλλαγών στο ελάχιστο δυνατό.
H κινεζική κυβέρνηση, με ανακοίνωσή της, επέβαλε αυστηρότατους περιορισμούς στις εξορύξεις και τις εμπορικές συναλλαγές με κρυπτονομίσματα - σε σημείο τέτοιο που πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για απαγόρευση.
«Αφήστε την Κίνα να απαγορεύσει την εξόρυξη του Bitcoin.
Έτσι, η εξόρυξη θα γίνει πιο αποκεντρωμένη, η μαύρη αγορά θα ευδοκιμήσει και το ψέμα ότι η Κίνα ελέγχει την ψηφιακή αγορά θα καταρρεύσει» είπε ο γνωστός αναλυτής Whalepanda.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη γραπτή δήλωσή του ο Κινέζος αντιπρόεδρος Liu He και οι αρχές του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου, απαιτείται η λήψη αυστηρότερων μέτρων για την προάσπιση του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.
china.JPG

Η δήλωση, που δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Παρασκευής (21/5), λέει πως κρίνεται εκ των ων ουκ άνευ να σταματήσει η εξόρυξη και να αλλάξουν τα τρέχοντα συναλλακτικά ήθη στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, ώστε να αντιμετωπιστούν μεγάλοι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στο κοινωνικό πεδίο.
Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τη messari, η τιμή του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος διολισθαίνει κατά 10%, στα 36.000 δολ., με τα νέα από τη «χώρα του δράκου» να κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου.
Σημειώνεται πως το Bitcoin σημειώνει απώλειες άνω του 40% από τα ιστορικά υψηλά του Απριλίου, στις 64.000 δολάρια.
Artboard-1_1.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης