Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin «νομισματικό αριστούργημα» θα έχει αξία 100 τρισ – Ο DJ David Guetta υπέρ, οι Ολλανδοί κατά

Το Bitcoin «νομισματικό αριστούργημα» θα έχει αξία 100 τρισ – Ο DJ David Guetta υπέρ, οι Ολλανδοί κατά
Ο Γάλλος DJ David Guetta πουλάει σπίτι και ζητάει πληρωμή σε Bitcoin 380 Bitcoin ή 14 εκατ δολάρια 
Σχετικά Άρθρα

Το Bitcoin είναι ένα «νομισματικό αριστούργημα», υποστηρίζει ο Michael Saylor Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, τονίζοντας ότι το Bitcoin (BTC) δεν μπορεί να αναλυθεί με την παραδοσιακή νομισματική θεωρία…ενώ προβλέπει ότι όταν φθάσει στα 100 τρισεκ. δολάρια σε αξία θα είναι ο πυρήνας όλης της νομισματικής πολιτικής του κόσμου.
Το Bitcoin διαπραγματεύεται πέριξ των 37.200 δολαρίων με την συνολική κεφαλαιοποίηση στα 700 δισεκ. και την κεφαλαιοποίηση όλων των κρυπτονομισμάτων και των 5.235 διαμορφώνεται στα 1,58 τρισεκ. δολάρια.
Κατά την MicroStrategy μια κορυφαία εταιρία στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων το Bitcoin θα μείνει στην ιστορία ως το «πρώτο μηχανικό νομισματικό δίκτυο» στον κόσμο.
«Μόλις καταλάβετε ότι το χρήμα είναι νομισματική ενέργεια και καταλάβετε ότι το Bitcoin είναι ένα νομισματικό ενεργειακό δίκτυο, τότε οι άνθρωποι θα αρχίσουν να εκτιμούν το γεγονός ότι είτε τηρεί ή δεν σέβεται τους νόμους της θερμοδυναμικής. Εάν όχι, αυτό σημαίνει ότι έχει διαρροές»
Αυτή η «διαρροή», κατά την MicroStrategy, στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων είναι ο πληθωρισμός, κάτι που το Bitcoin έχει σχεδιαστεί μαθηματικά για να τον νικήσει.
Το νομισματικό μοντέλο των κρυπτονομισμάτων είναι «έργο τέχνης»
Τελικά το Bitcoin θα «καταλάβει την παραδοσιακή θέση του χρυσού» για να γίνει ένα περιουσιακό στοιχείο 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πριν φτάσει τα 20 τρισεκ., τα 30 τρισεκ ή ακόμη και τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξία.
Σε αυτό το σημείο, το Bitcoin θα είναι ο «πυρήνας της νομισματικής πολιτικής του πλανήτη».

Η Επιτροπή της Βασιλείας βάζει φραγμούς

Η Επιτροπή της Βασιλείας για την εποπτεία των τραπεζών (BCBS), μια παγκόσμια επιτροπή που εποπτεύει τις εμπορικές και τις κεντρικές τράπεζες πρότεινε νέες κεφαλαιακές απαιτήσεις για τράπεζες που θέλουν να διατηρούν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin (BTC) στους ισολογισμούς τους.
Σε έγγραφο διαβούλευσης, η επιτροπή υπέβαλε προκαταρκτικές προτάσεις για την προληπτική αντιμετώπιση της έκθεσης των τραπεζών σε κρυπτονομίσματα.
Η αστάθεια της αγοράς κυρπτονομισμάτων και το ενδεχόμενο παράνομης χρήσης οδήγησαν την BCBS να προσδιορίσει ότι ο σταθμισμένος κίνδυνος είναι 1,250% στο Bitcoin.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι τράπεζες που θα διακρατούν 1 Bitcoin πρέπει να δεσμεύουν και 1 δολάριο κεφάλαιο.
Αυτή η αυστηρή ρήτρα θα εξασφάλιζε ότι υπάρχει επαρκές κεφάλαιο για την απορρόφηση ζημιών από έκθεση σε κρυπτονομίσματα «χωρίς να εκτίθενται οι καταθέτες και ομολογιούχοι των τραπεζών».
Το BCBS πρότεινε να χωριστούν τα περιουσιακά στοιχεία σε κρυπτονομίσματα σε δύο ευρείες κατηγορίες: εκείνα που είναι επιλέξιμα βάσει του πλαισίου της Βασιλείας με ορισμένες τροποποιήσεις και περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin, τα οποία υπόκεινται στη νέα συντηρητική προληπτική πολιτική.

Θετικός ο Benoît Coeure (πρώην EKT) για το Bitcoin

Ο επικεφαλής στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών ή BIS στον τομέα καινοτομίας και πρώην βασικό στέλεχος της ΕΚΤ Benoît Coeure, χαρακτήρισε ιστορική την ση του Ελ Σαλβαδόρ να νομιμοποιήσει το Bitcoin και να το καταστήσει εθνικό νόμισμα.
Ο Coeure το αποκάλεσε ενδιαφέρον πείραμα.
«Είμαστε σαφείς στην BIS ότι δεν βλέπουμε το Bitcoin να έχει περάσει το τεστ ως νομισματικό μέσο πληρωμών.
Το Bitcoin είναι ένα κερδοσκοπικό περιουσιακό στοιχείο και πρέπει να ρυθμιστεί με βάση αυτό τον ρόλο»
Το κοινοβούλιο του Ελ Σαλβαδόρ ενέκρινε νομοσχέδιο για την ευρεία χρήση του Bitcoin στην χώρα.
Με ψηφοφορία για τον «Νόμο για το Bitcoin» του προέδρου Nayib Bukele πέρασε με 62 ψήφους υπέρ σε σύνολο 84 ψήφων.
Τον Νοέμβριο του 2018, η Coeure χαρακτήρισε το Bitcoin ως «κακό γόνο της οικονομικής κρίσης του 2008»
Τα σχόλια του Coeure έρχονται ως συνέχεια αυστηρών προειδοποιήσεων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μετά την απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ να υιοθετήσει το Bitcoin. Αντιδρώντας στα νέα, το ΔΝΤ δήλωσε ότι η απόφαση θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικές νομικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Η Ολλανδία προτείνει να απαγορευτεί το Bitcoin

Ενώ το Ελ Σαλβαδόρ υιοθετεί το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα, ένας αξιωματούχος από την Ολλανδία ζήτησε την άμεση απαγόρευση του.
Ο Pieter Hasekamp, διευθυντής του Ολλανδικού Γραφείου Οικονομικής Ανάλυσης στο Υπουργείο Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα, δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο «Οι Κάτω Χώρες πρέπει να απαγορεύσουν το Bitcoin».
Ο Hasekamp παραθέτει έναν ευρύ κατάλογο λόγων για τους οποίους η ολλανδική κυβέρνηση πρέπει να επιβάλει άμεση και πλήρη απαγόρευση εμπορίας και κατοχής Bitcoin (BTC).
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πτώση της τιμής, επειδή το Bitcoin «δεν έχει εγγενή αξία και είναι πολύτιμο μόνο επειδή κάποιοι αποδεχτούν».
Κατά τους ολλανδούς τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να εκπληρώσει καμία από τις τρεις λειτουργίες του χρήματος ως μονάδα λογαριασμού, μέσο πληρωμής και αποθήκευση αξίας.
Επίσης τα κρυπτονομίσματα είναι χρήσιμο εργαλείο για εγκληματικές ενέργειες.

«Τα κρυπτονομίσματα εμφανίζουν όλα τα χαρακτηριστικά των «κακών χρημάτων» ασαφής προέλευση, αβέβαιη αποτίμηση, σκιώδεις πρακτικές συναλλαγών.
Τα κρυπτονομίσματα δεν χρησιμοποιούνται σε κανονικές συναλλαγές πληρωμής.
Τα κακά χρήματα εξαφανίζονται από την κυκλοφορία επειδή κανείς δεν θα τα χρησιμοποιεί» υποστηρίζουν οι ολλανδοί.
CruptoooBN.png

Ο Γάλλος DJ David Guetta πουλάει σπίτι και ζητάει πληρωμή σε Bitcoin 380 Bitcoin ή 14 εκατ δολάρια 

Ο διάσημος Γάλλος DJ David Guetta πουλαέι το πολυτελές διαμέρισμά του στο Miami Beach και θα δεχτεί πληρωμές σε Bitcoin (BTC) και Ethereum (ETH).
Το ακίνητο 3 υπνοδωματίων βρίσκεται στον 37ο όροφο του πολυτελούς συγκροτήματος Setai Residences και πωλείται για 14 εκατομμύρια δολάρια, ή περίπου 380 Bitcoin.
To διαμέρισμα διαθέτει δύο μεγάλες σουίτες, με πανοραμική θέα στον ορίζοντα του Μαϊάμι, 24ωρη εξυπηρέτηση και ανέσεις, όπως τρεις πισίνες μπροστά στον ωκεανό, μια σάουνα και ένα σπα, για να αναφέρουμε μερικές.
Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο DJ υπέγραψε συνεργασία με την αποκεντρωμένη πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Sensorium Galaxy.
Ο Γάλλος DJ, ο οποίος έχει μεγάλες μουσικές επιτυχίες με περισσότερες από 1 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube, αγόρασε το ακίνητο για 9,5 εκατομμύρια δολάρια από τον δισεκατομμυριούχο της Νέας Υόρκης Richard LeFrak το 2018 και κερδίζει 4,5 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση.
Στις ΗΠΑ οι συναλλαγές σε ακίνητα σε κρυπτονομίσματα αυξάνονται.
Τον Μάιο 2020, τα πολυτελή διαμερίσματα Arte Surfside του Μαϊάμι , ένα συγκρότημα που φιλοξενεί την Ivanka Trump, ανακοίνωσε ότι θα δεχόταν πληρωμές σε κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin και ο Ethereum.
Στις 27 Μαΐου, πουλήθηκε ρετιρέ τεσσάρων υπνοδωματίων για 22,5 εκατομμύρια δολάρια που πληρώθηκε εξ ολοκλήρου σε κρυπτονόμισμα.
Το Μαϊάμι, το οποίο πρόσφατα φιλοξένησε το συνέδριο Bitcoin του 2021, έχει γίνει μια πόλη φιλική προς τα κρυπτονομίσματα κυρίως λόγω του δημάρχου ο οποίος θέλει να μετεξελιχθεί το Μαϊάμι σε διεθνές κέντρο κρυπτονομισμάτων.
setai-2-1.jpg

setai-6-1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης