Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Συνεχίζει τα παιχνίδια στα κρυπτονομίσματα ο Musk - Θα ξανά... δέχεται bitcoin για τα αυτοκίνητα Tesla

Συνεχίζει τα παιχνίδια στα κρυπτονομίσματα ο Musk - Θα ξανά... δέχεται bitcoin για τα αυτοκίνητα Tesla
Από την αρχή του έτους, το bitcoin έχει αυξηθεί περισσότερο από 30%
Νέες αναταράξεις προκαλεί στην αγορά κρυπτονομισμάτων ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, ο οποίος πλέον άλλαξε γνώμη και δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του θα μπορούσε να δεχτεί ξανά συναλλαγές bitcoin στο μέλλον.
Μετά την ανακοίνωσή του το Bitcoin αυξήθηκε κατά 10,2% στα 38,903,23, σύμφωνα με στοιχεία της Coindesk.
Από την αρχή του έτους, το bitcoin έχει αυξηθεί περισσότερο από 30%, αν και η τρέχουσα τιμή του είναι μακριά από το υψηλό όλων των εποχών των 64.829,14 δολαρίων τον Απρίλιο.
Αυτά τα κέρδη προέκυψαν μετά την ανακοίνωση του Musk την Κυριακή ότι η Tesla θα συνεχίσει να επιτρέπει συναλλαγές bitcoin «όταν υπάρχει επιβεβαίωση εύλογης (~50%) χρήσης καθαρής ενέργειας από τους ανθρακωρύχους με θετική μελλοντική τάση».

Η ανακοίνωση για τη διακοπή αποδοχής bitcoin

Η Tesla είχε διακόψει τις αγορές αυτοκινήτων με bitcoin στα μέσα Μαΐου, επικαλούμενη ανησυχίες για τις κλιματικές επιπτώσεις της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.
Η εξόρυξη απαιτεί τεράστιες ποσότητες ενέργειας για την τροφοδότηση ισχυρών υπολογιστών - η εξόρυξη bitcoin καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από ολόκληρες χώρες όπως η Φινλανδία και το Βέλγιο, σύμφωνα με τον Δείκτη Κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας του Cambridge Bitcoin.
Μετά από εκείνη την ανακοίνωση, εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από την αγορά κρυπτογράφησης, ενώ δεν ήταν η μοναδική παρέμβαση μέσω tweets του Musk που έχει επίσης συνδεθεί με κινήσεις στο χρηματιστήριο.
Η τελευταία εξέλιξη όμως σηματοδοτεί ένα ακόμη παράδειγμα μεγάλων κινήσεων της αγοράς μετά από σχόλια του CEO και δισεκατομμυριούχου της Tesla.

Το Bitcoin υπό το φως του περιβάλλοντος

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξόρυξης bitcoin έχουν προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες παγκοσμίως.
Στο πλαίσιο της καταστολής του στο bitcoin, η περιοχή της εσωτερικής Μογγολίας της Κίνας - ένας σημαντικός κόμβος εξόρυξης bitcoin - στα τέλη Μαΐου πρότεινε ποινές για εταιρείες και άτομα που εμπλέκονται στην εξόρυξη ψηφιακού νομίσματος.
Σύμφωνα με τον Κινέζο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Liu είναι απαραίτητο να «καταργηθεί η εξόρυξη Bitcoin και η εμπορική συμπεριφορά» για να αποφευχθεί η «μετάδοση ατομικών κινδύνων στον κοινωνικό τομέα».
Επίσης, η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε τον Μάιο την απαγόρευση της εξόρυξης bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων έως τις 22 Σεπτεμβρίου, αφού αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι διακοπές ρεύματος στην πρωτεύουσα της χώρας της Τεχεράνης και αρκετές άλλες μεγάλες πόλεις οφείλονταν εν μέρει στην ενεργειακά εντατική δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης