Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Τέξας υποψήφια πρωτεύουσα για μαζικές «εξορύξεις» bitcoin - Επόμενος σταθμός;

Το Τέξας υποψήφια πρωτεύουσα για μαζικές «εξορύξεις» bitcoin - Επόμενος σταθμός;
Ένας πιθανός προορισμός για τους miners είναι επίσης το γειτονικό –για την Κίνα– Καζακστάν

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τον χειμώνα, όταν η ακραία κακοκαιρία προκάλεσε παρατεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, το Τέξας φαίνεται πως θα είναι ο τόπος στον οποίο θα καταλήξουν μαζικά οι «εξορύξεις» bitcoin, όπως αποκαλούνται οι πολυσύνθετες και άκρως ενεργοβόρες διαδικασίες μέσα από τις οποίες δημιουργείται το μεγαλύτερο από τα κρυπτονομίσματα.
Τον Μάιο η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων που απαγορεύουν την εξόρυξη bitcoin και τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μεγάλη μετανάστευση των miners, όπως αποκαλούνται όσοι επιδίδονται στις εξορύξεις.
H Κίνα αποτελούσε μέχρι τώρα τη βασική έδρα της διαδικασίας εξόρυξης του bitcoin, αφού με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία για το 2021, το 65% έως το 75% των εξορύξεων σε ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε στη χώρα, όμως το Πεκίνο φαίνεται πως θέλει να απαλλαγεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Η έξοδος των miners βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων υπέρ άλλων περιοχών του κόσμου.
Μία από αυτές είναι το Τέξας.
Παρόλο που η πολιτεία στον νότο των ΗΠΑ δεν διαθέτει μεγάλα αποθέματα, μετά τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος που την έπληξαν τον χειμώνα, διατηρεί τη φήμη της περιοχής με τις χαμηλότερες τιμές ενέργειας στον κόσμο, ενώ το μερίδιό της στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξάνεται συνεχώς, με το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή να προέρχεται από την αιολική, με βάση στοιχεία του 2019.
Επιπλέον, διαθέτει ένα αποκεντρωμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας που επιτρέπει στους πελάτες να επιλέγουν πάροχο, ενώ ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία της πολιτείας τάσσεται υπέρ των κρυπτονομισμάτων, δύο παράγοντες που καθιστούν ιδανικές τις συνθήκες για όσους ασχολούνται με τη δραστηριότητα του mining, που καταναλώνει τεράστια ποσότητα ενέργειας.
Ενας ακόμα θετικός παράγοντας είναι πως μέσα σε 6 με 9 μήνες είναι εφικτή η κατασκευή μιας φυσικής υποδομής που είναι απαραίτητη για τη φιλοξενία miners. Παρόλο που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να είναι τόσο ευέλικτες όσο άλλες χώρες στον τομέα αυτό, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εκτιμάται στα θετικά από τους miners που «μεταναστεύουν».

Επόμενος (ή ενδιάμεσος) σταθμός: Καζακστάν.

Ενας πιθανός προορισμός για τους miners είναι επίσης το γειτονικό –για την Κίνα– Καζακστάν.
Η χώρα παρέχει φθηνή και άφθονη ενέργεια, ενώ έχει πιο χαλαρή στάση όσον αφορά την οικοδόμηση, γεγονός που αποτιμούν θετικά οι miners που πρέπει να κατασκευάσουν «φυσικές» υποδομές σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Aν το Καζακστάν είναι προορισμός ή απλώς ενδιάμεσος σταθμός σε μια μεγαλύτερη μετανάστευση προς τα δυτικά, μένει να φανεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης