Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Tο νέο κρυπτονόμισμα που δε «φοβάται» κανένα ρυθμιστικό πλαίσιο

Tο νέο κρυπτονόμισμα που δε «φοβάται» κανένα ρυθμιστικό πλαίσιο
Ένας ελβετο-δανικός όμιλος λανσάρει μια νέα τεχνολογία blockchain, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να συμμορφωθεί με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις από την πρώτη μέρα.

Την ώρα που κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία των κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin και το ethereum, ένας ελβετο-δανικός όμιλος λανσάρει μια νέα τεχνολογία blockchain, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να συμμορφωθεί με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις από την πρώτη μέρα.
Ο όμιλος Concordium AG, που έχει την υποστήριξη ενός εκ των ιδρυτών της Saxo Bank A/S και ενός ανώτατου στελέχους της Volvo Cars, πρόκειται να παρουσιάσει την τεχνολογία blockchain, η οποία έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Aarhus της Δανίας, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το νέο κρυπτονόμισμα της Concordium -που θα φέρει την επωνυμία Global Transaction Unit (GTU)- και θα βασίζεται στη νέα αυτή τεχνολογία blockchain θα εισαχθεί στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων το καλοκαίρι.
Η διευθύνουσα σύμβουλος της Concordium AG, Lone Fonss Schroder, η οποία είναι επίσης αντιπρόεδρος της Volvo Cars, λέει ότι η βασική διαφορά μεταξύ του GTU και κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin θα είναι η δυνατότητα του νέου κρυπτονομίσματος να παρέχει το είδος της διαφάνειας που ζητούν οι ρυθμιστικές αρχές και η επίσημη οικονομία.
«Το πρωτόκολλό μας προβλέπει την ταυτοποίηση, γεγονός που σημαίνει ότι για κάθε συναλλαγή θα ταυτοποιείται η προέλευσή της», ανέφερε ο Fonss Schroder σε συνέντευξή του.
«Εάν οι ρυθμιστικές αρχές θέλουν να μάθουν, με δικαστική απόφαση, ποιος έκανε τι, μπορεί να το μάθει.
Γι' αυτό λέμε ότι είμαστε έτοιμοι να συμμορφωθούμε με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις».
Η Concordium νωρίτερα μέσα στο 2021 συγκέντρωσε κεφάλαια άνω των 40 εκατ. δολαρίων από ιδιωτικές και στρατηγικές πωλήσεις, με την αποτίμησή της να ανέρχεται στα 4,45 δισ. δολάρια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Πρόεδρος της Concordium είναι ο συνιδρυτής της Saxo Bank, Lars Seier Christensen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης