Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Υπηρεσίες αποθήκευσης και συναλλαγών για bitcoin θα προσφέρει η ισπανική τράπεζα BBVA

Υπηρεσίες αποθήκευσης και συναλλαγών για bitcoin θα προσφέρει η ισπανική τράπεζα BBVA
Η ισπανική BBVA θα ξεκινήσει να προσφέρει υπηρεσίες αποθήκευσης και συναλλαγών για bitcoin  
 

Yπηρεσίες συναλλαγών και αποθήκευσης bitcoin θα αρχίσει να παρέχει το ελβετικό υποκατάστημα της ισπανικής τράπεζας Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA). 
Αρχικά, η προσφορά θα ισχύει μόνο για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, ωστόσο και άλλα κρυπτονομίσματα πρόκειται να προστεθούν στο εγγύς μέλλον.
Ταυτόχρονα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι η νέα της υπηρεσία δεν θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για επενδύσεις.
Με το Bitcoin να αποτελεί μέρος του επενδυτικού καταλόγου της τράπεζας, οι πελάτες της BBVA Switzerland θα μπορούν να δουν την απόδοση των θέσεών τους στο Bitcoin παράλληλα με τα παραδοσιακά περιουσιακά τους στοιχεία. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της BBVA, οι πελάτες της τράπεζας δεν θα έχουν καμία δυσκολία στην κατάρτιση φορολογικών εκθέσεων.
Επιπλέον, θα μπορούν να μετατρέπουν αυτόματα το bitcoin σε νομίσματα fiat και αντιστρόφως για να αποτρέψουν τις απώλειες λόγω της αστάθειας της συναλλαγματικής ισοτιμίας BTC.
Ο διευθύνων σύμβουλος της BBVA Switzerland, Alfonso Gómez, δήλωσε ότι η τράπεζα ξεκίνησε την υπηρεσία μετά από δοκιμές που διήρκεσαν περίπου έξι μήνες.
Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι ειδικοί της τράπεζας κατάφεραν να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.
Σύμφωνα με τον Gomes, η υπηρεσία θα καθορίσει πόσο το bitcoin θα ενδιαφέρει τους πελάτες της τράπεζας ως εργαλείο διαφοροποίησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου τους, παρά το υψηλό επίπεδο κινδύνου και αστάθειας των κρυπτονομισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης