Κρυπτονομίσματα

Κάτω από το ορόσημο των 30.000 δολ. το bitcoin - Η bear market και ο φόβος κατάρρευσης

Κάτω από το ορόσημο των 30.000 δολ. το bitcoin - Η bear market και ο φόβος κατάρρευσης
Κάτω από το ορόσημο των 30.000 δολ. υποχώρησε η τιμή του bitcoin, επιβεβαιώνοντας τις προειδοποιήσεις των traders
Σχετικά Άρθρα
Κάτω από το ορόσημο των 30.000 δολ. υποχώρησε η τιμή του bitcoin, επιβεβαιώνοντας τις προειδοποιήσεις των traders, οι οποίοι αναφέρουν ότι το σπάσιμο του κρίσιμου σημείου θα οδηγήσει σε περαιτέρω απώλειες για την αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Το bitcoin υποχωρεί 8,5% στα 29.780 δολ.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το επόμενο σημείωσε στήριξης είναι τα 20.000 δολ.
Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, το οποίο οδεύει προς τα 29.000 δολ. κινδυνεύει να διαγράψει όλα τα κέρδη του για το 2020.
Να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή, έχουν εξανεμιστεί σχεδόν 300 δισ. δολ. από την αγορά κρυπτονομισμάτων συνολικά, λόγω των νέων περιορισμών που επέβαλε η Κίνα, με τους miners να αναστέλλουν τη δραστηριότητά τους.
Το mining κρυπτονομισμάτων στην Κίνα, αποτελεί πάνω από το 50% της παγκόσμιας παραγωγής bitcoin.
Με τις σημερινές απώλειες, η πτώση για το bitcoin από το ιστορικό υψηλό του Απριλίου (64.000 δολ) διαμορφώνεται στο 54%.
Απώλειες καταγράφουν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το ether στο -8% και το dogecoin στο -16%.

Επιβεβαιώθηκε... το Bitcoin βρίσκεται σε bear market - Αβεβαιότητα ενόψει

Σε bear market φαίνεται ότι έχει εισέλθει το Bitcoin (BTC), με πολλά μεγάλα χαρτοφυλάκια να εξακολουθούν να προχωρούν σε πωλήσεις μεγάλων ποσοτήτων.
Αυτό επιβεβαίωσε και ο Ki Young Ju, διευθύνοντα σύμβουλο της υπηρεσίας ανάλυσης CryptoQuant, ο οποίος στις 21 Ιουνίου προειδοποίησε για την «πολύ αβέβαιη» τρέχουσα κατάσταση του Bitcoin.

Πάρα πολλές "φάλαινες" καταστρέφουν την αγορά;
Ανεβάζοντας ένα γράφημα του λεγόμενου «Δείκτη Capitulation Whale», ο Ki εντόπισε την πρώτη σημαντική αύξηση των πωλήσεων από μεγάλα χαρτοφυλάκια από τον Ιούλιο του 2019.
Εκείνη την εποχή, το BTC / USD είχε μόλις φτάσει τα 13.900 δολάρια - ένα επίπεδο που άφησε τον Οκτώβριο του 2020.
Ως εκ τούτου, δεδομένου αυτού του ιστορικού πλαισίου, ο Ki υποστήριξε ότι το πρόσφατο υψηλό των 64.500 δολαρίων θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν τοπική κορυφή.
"Μισώ να το πω αυτό, αλλά φαίνεται να επιβεβαιώνεται η bear market για το bitcoin", έγραψε.


Βραχύβια η bear market

Τα δεδομένα τράβηξαν την προσοχή του στατιστικολόγου Willy Woo, ο οποίος αυτή την εβδομάδα σημείωσε ότι οι hodlers αύξησαν για άλλη μια φορά στις θέσεις τους, μειώνοντας την προσφορά σε επίπεδα τιμών λίγο πάνω από τα 30.000 δολάρια.
Ένα αίτημα για δεδομένα σχετικά με τη συμπεριφορά των "φαλαινών" κατά τη διάρκεια του 2017 απέδωσε ένα γράφημα που δείχνει τρία διαφορετικά επεισόδια που αποδίδονται σε μαζικές πωλήσεις.
Συνεχίζοντας, ο ίδιος ο Ki αναμένει ότι η πτωτική πορεία του bitcoin δεν θα διαρκέσει πολύ (ίσως μόνο μερικές εβδομάδες) επειδή η αγορά φαίνεται καλή όσον αφορά την προσφορά / ζήτηση μακροπρόθεσμα.


Οι απαγορεύσεις της Κίνας

Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα πως κάλεσε την Alipay και ορισμένες μεγάλες τράπεζες, ζητώντας τους να καταστείλουν το crypto trading.
Μεγάλες τράπεζες ανακοίνωσαν αμέσως κινήσεις για την απαγόρευση των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.
Η Κίνα αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα των δραστηριοτήτων εξόρυξης Bitcoin, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Cambridge.
Σημειώνεται πως η Κίνα έχει ήδη απαγορεύσει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης