Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ανακάμπτει στα 34.500 δολ. το Βitcoin, επόμενο σημείο αντίστασης τα 37.000 δολ. - Γιατί είναι απαισιόδοξοι οι αναλυτές

Ανακάμπτει στα 34.500 δολ. το Βitcoin, επόμενο σημείο αντίστασης τα 37.000 δολ. - Γιατί είναι απαισιόδοξοι οι αναλυτές
Aνακάμπτει το Bitcoin, κρίσιμο το σημείο των 37.000 δολ.

Ανακάμπτει το Bitcoin και γενικά η αγορά των κρυπτονομισμάτων, έπειτα από μια κολασμένη εβδομάδα κατά την οποία εξανεμίστηκαν 300 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίηση του bitcoin και του ethereum.
Ειδικότερα, η τιμή του bitcoin την ώρα γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκεται πάνω από 34.300 δολάρια., με το επόμενο σημείο αντίστασης να τοποθετείται σύμφωνα με τους αναλυτές στα 37.000 δολ. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δεδομένα από την Cointelegraph Markets Pro και το TradingView η ισοτιμία του Bitcoin προς το δολάριο ΗΠΑ έφτασε στην περιοχή των 32.400 δολ., για να φτάσει ξανά στα 34.000 δολ. – σημειώνοντας μια αξιοπρόσεχτη επιστροφή από τα χαμηλά των 28.600 δολ.
Ωστόσο, οι αναλυτές παραμένουν απαισιόδοξοι.
«Νομίζω ότι έχουμε εισέλθει σε bear market παρά την αναπήδηση από τα 28.000 δολ.» αναφέρει ο γνωστός trader Crypto Ed.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Whalemap αναδεικνύει τα 37.000 δολ. ως σημαντικό σημείο αντίστασης εξαιτίας της κατανομής των θέσεων των φαλαινών
Καταγραφή_81.JPG

«Έρχεται νέος χειμώνα για την αγορά κρυπτονομισμάτων»

Παρά την ανάκαμψη, δυσοίωνα είναι τα μηνύματα τόσο για το Bitcoin όσο και για τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με βάση την τεχνική ανάλυση.
Σύμφωνα με πλειάδα αναλυτών, θα τα χτυπήσει ο «σταυρός του θανάτου».
Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος όρος των 50 ημερών αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, κάτι το οποίο, σύμφωνα με το εν λόγω τεχνικό σημείο, σημαίνει πως το Bitcoin θα «πέσει» στα 20.000 δολ.
«Οι κερδοσκοπικές αναφορές δείχνουν ότι το bitcoin θα μπορούσε σύντομα να μειωθεί στα 20.000 δολ. λόγω του death cross», έγραψε ο Stephen Kelso, επικεφαλής αγορών της χρηματιστηριακής εταιρείας ITI Capital.
Σημειώνεται πως πολλοί αναλυτές είχαν προβλέψει την κάμψη του βάσει του εν λόγω μοτίβου, ωστόσο υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι ο σχηματισμός αυτή τη φορά μπορεί να μην είναι τόσο πτωτικός, δεδομένου ότι ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών εξακολουθεί να αυξάνεται, σύμφωνα με τον Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Miller Tabak + Co.

Screen-Shot-2021-06-09-at-11.22.22-AM-1200x528_1.png

Λήξη παραγώγων

Όπως ανέφερε η Cointelegraph, το τέλος αυτού του μήνα αντιμετωπίζεται με φόβο εκ μέρους των επενδυτών ενόψει της λήξης συμβολαίων futures αξίας περίπου 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτό, σε συνδυασμό με όσα έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο από το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), θεωρείται ότι θα αυξήσουν την πίεση στις πωλήσεις τις επόμενες εβδομάδες - με ένα διάλειμμα την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου - πριν υπάρξει η τελειωτική μεγάλη υποχώρηση.
φδασφδσα_1.JPG
Εν τω μεταξύ, οι πιέσεις εντείνονται και λόγω της μείωσης του hashrate μετά τον εξοβελισμό των miners από την Κίνα.
«Οι χαμηλές αποτιμήσεις δείχνουν ότι η αποδοτικότητα των miners είναι χαμηλή σε σύγκριση με τους ετήσιους μέσους όρους.
Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι miners θα μειώσουν το hash rate, μη επιτρέποντας περαιτέρω αποκέντρωση και ελάφρυνση στις πιέσεις για πωλήσεις», εξήγησε η CryptoQuant.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης