Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

To Eλ Σαλβδόρ θα δώσει σε κάθε ενήλικο πολίτη 30 δολ. σε bitcoin

To Eλ Σαλβδόρ θα δώσει σε κάθε ενήλικο πολίτη 30 δολ. σε bitcoin
Το Ελ Σαλβαδόρ θα δώσει σε κάθε ενήλικο πολίτη 30 δολ. σε bitcoin, υπό την προϋπόθεση να «κατεβάσουν» το app
Σχετικά Άρθρα
Σε άλλη μία καινοτομία όσον αφορά τη χρήση των κρυπτονομισμάτων προχωρά το Ελ Σαλβαδόρ.
Ο πρόεδρος της χώρας Nayib Bukele, ανακοίνωσε ότι το δημόσιο θα δώσει σε κάθε ενήλικο πολίτη 30 δολ. σε bitcoin, υπό την προϋπόθεση να «κατεβάσουν» και να εγγραφούν στην κρατική εφαρμογή (app) για τα κρυπτονομίσματα, γνωστή ως Chivo.
Ο 39χρονος πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, προσπάθησε να εξηγήσει τι θα συμβεί όταν το Ελ Σαλβαδόρ αρχίσει να αντιμετωπίζει το bitcoin ως νόμιμο χρήμα μετά την έναρξη ισχύος του λεγόμενου «Νόμου για Bitcoin» στις 7 Σεπτεμβρίου 2021.
«Αυτό που κάνουμε είναι να ενθαρρύνουμε τη χρήση του bitcoin και να ενθαρρύνουμε τη χρήση αυτού του συστήματος, το οποίο πρόκειται να δημιουργήσει τον πολλαπλασιασμό των χρημάτων στην οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος, σύμφωνα με μη αυτόματη μετάφραση της ομιλίας του από τα ισπανικά στα αγγλικά.
Ο Bukele επιχείρησε να εξηγήσει γιατί επενδύει τόσα κυβερνητικά χρήματα για να διανείμει bitcoin στους πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ, καθώς η χώρα του γίνεται η πρώτη στον κόσμο που αντιμετωπίζει το bitcoin ως νόμιμο χρήμα.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων θα εξακολουθήσει να γίνεται σε αμερικανικά δολάρια.
Ο πρόεδρος παρουσίασε γραφικά ης νέας εφαρμογής που θα επιτρέψει στους χρήστες να ανταλλάσσουν το bitcoin τους με το αμερικανικό δολάριο ή να διατηρούν bitcoin.
Η εφαρμογή crypto wallet, η οποία δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, έρχεται σύντομα σε iOS και Android και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι συμβατή με άλλα χαρτοφυλάκια bitcoin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης