Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σήμα ότι το Bitcoin οδεύει ολοταχώς σε bear market στέλνει… το Ethereum, που δυναμώνει

Σήμα ότι το Bitcoin οδεύει ολοταχώς σε bear market στέλνει… το Ethereum, που δυναμώνει
Σε bear market το Bitcoin, λένε αναλυτές
Σχετικά Άρθρα

Πλέον το δεύτερο τη τάξει κρυπτονόμισμα από άποψη κεφαλαιοποίησης, το Ethereum, έχει περισσότερες ενεργές διευθύνσεις από τον «βασιλιά» Bitcoin, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το δημοφιλέστερο ψηφιακό asset στον κόσμο οδεύει ολοταχώς σε bear market.
Πιο συγκεκριμένα, το Ethereum την Παρασκευή 2 Ιουλίου ξεπέρασε το bitcoin σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ενεργών διευθύνσεων, σημάδι ότι η ζήτηση… αποσύρεται από το Bitcoin καθώς ο άμεσος ανταγωνιστής του «ανεβαίνει» σε... ανάστημα.
Τα δεδομένα από το Bitinfocharts δείχνουν ότι το Ethereum διατηρεί το προβάδισμα με 757.859 ενεργές διευθύνσεις, περίπου 49.154 περισσότερες από το Bitcoin, το οποίο έχει 708.705.
Ο συνολικός αριθμός ενεργών διευθύνσεων στο δίκτυο του Βitcoin έχει μειωθεί 38% από την κορυφή του Απριλίου, στο 1,1 εκατομμύριο.
Θα μπορούσαν να υπάρχουν διάφοροι λόγοι πίσω από την πτώση του, δήλωσε ο Justin d'Anethan, επικεφαλής πωλήσεων στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Eqonex.
Για παράδειγμα, σημαντικό ρόλο ενδεχομένως να έχουν διαδραματίσει το sell off του Μαΐου και η μείωση του hashrate του Bitcoin λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά των εταιρειών και των ιδιωτών που πραγματοποιούσαν εξορύξεις στην Κίνα.
«Αυτά, σε συνδυασμό με την άνοδο του Ethereum και τη χρησιμότητά του, συνέβαλαν στο να χάσει έδαφος  όσον αφορά τον αριθμό των ενεργών διευθύνσεων» συμπλήρωσε ο d'Anethan.
Capture_4.PNG
Όπως εκτιμάται, οι κινεζικές απαγορεύσεις οδήγησαν σε λουκέτο το 90% των εταιρειών που πραγματοποιούσαν εξορύξεις Bitcoin.
Φυσικά, χτυπήθηκε και η παραγωγή του Ethereum, ωστόσο ο αρνητικός αντίκτυπος θεωρείται μέτριος και σχετικά απορροφήσιμος - πόσο μάλλον που επίκειται η αναβάθμιση του δικτύου με την έλευση του Ethereum 2.0, το οποίο ως γνωστόν δεν απαιτεί εξόρυξη.
Σε κάθε περίπτωση, οι ενεργές διευθύνσεις είναι ένα σημάδι ότι η ζήτηση για Bitcoin εξασθενεί, καθώς οι περισσότεροι κάτοχοί του προβαίνουν σε πωλήσεις.
Την ίδια στιγμή, οι traders καιροφυλαχτούν για να αγοράσουν στην πτώση, με τα 20.000 δολ. να αποτελούν σημείο εκκίνησης αθρόων αγορών.
Η τιμή του bitcoin έχει μειωθεί περίπου στο 50% από την κορυφή στα μέσα Απριλίου στα 64.829 δολάρια.
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές τύγχανε διαπραγμάτευσης στα 33.482 δολάρια.
Ταυτόχρονα, το Ethereum έχει μειωθεί κατά 11%, σε περίπου 2.039 δολ., υποχωρώντας περισσότερο από 50% (4.380 δολ. τον Μάιο).
Ωστόσο, πολλοί αναλυτές θεωρούν πως ο «αιθέρας» επιφυλάσσει ένα ανοδικό… ξέσπασμα.
«Οι διευθύνσεις Ethereum δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να είναι οικονομικοί πράκτορες σε έναν ψηφιακό κόσμο», δήλωσε ο Lex Sokolin, επικεφαλής οικονομολόγος της εταιρείας blocken ConsenSys. 

Γιατί το Ethereum είναι το κρυπτονόμισμα του μέλλοντος

Πολλοί είναι οι αναλυτές που συγκλίνουν στην άποψη πως το Ether και το blockchain Ethereum έχουν πολύ πιο λαμπερό μέλλον από το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, το Bitcoin, καθώς, όπως λένε, διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία.
Οι λόγοι είναι οι εξής:

α)Αρχικά, το Ether είναι πολύ καλύτερο επειδή προσφέρει τέτοια διαφάνεια στις συναλλαγές που δεν διαθέτει το Bitcoin.
Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ταυτότητα του εφευρέτη του – και αυτό είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που δεν πρέπει περιθωριοποιηθεί.
Μάλιστα, ο Vitalik Buterin είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, κάτι που δεν ισχύει για το ομιχλώδες σκηνικό και το πέπλο συνωμοσιολογίας που καλύπτει το όνομα του υποτιθέμενου εφευρέτη του Bitcoin Satoshi Nakamoto.

β)Αν και η συντριπτική πλειονότητα των κατόχων αλλά των traders του bitcoin απορρίπτουν το επιχείρημα της διαφάνειας ως ασήμαντο, υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν διερεύνησης.
Στη Λευκή Βίβλος της NSA του 1996 γίνεται ρητή αναφορά στο κρυπτογραφικό πρότυπο του bitcoin SHA-256 που επιγράφεται How to Make a Mint: The Cryptography of Anonymous Electronic Cash.
Μάλιστα, αυτό οδήγησε πολλούς να πιστέψουν ότι ο Satoshi Nakamoto ήταν πράκτορας.
Η παραπάνω φιλολογία οδήγησε στο ψευδές συμπέρασμα ότι το Bitcoin προσφέρει πλήρη ανωνυμία.
Η αλήθεια είναι πως ανωνυμία προσφέρουν μόνο τα μετρητά, ενώ ακόμα και για κρυπτονομίσματα που υποτίθεται πως έχουν μηδενικό ψηφιακό ίχνος εγείρονται πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσο προσφέρουν ανωνυμία.
Φυσικά, είναι πολύ πιθανό πως οι όποιες συλλήψεις γίνονται και σχετίζονται με ransomware να παραμένουν στο σκοτάδι.
Βέβαια, η προαναφερθείσα Λευκή Βίβλος δεν αποτελεί απόδειξη ότι το bitcoin είναι εφεύρεση της NSA, καθώς οι άνθρωποι κλέβουν ιδέες ο ένας τον άλλον όλη την ώρα.

γ) Ο Dan Kaminsky, ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στον κόσμο, προσπάθησε να χακάρει πριν χρόνια το Βitcoin.
Ενώ πίστευε πως θα ήταν κάτι εύκολο, η προσπάθειά του στέφθηκε με... αποτυχία.
Ωστόσο, μετά εξέφρασε την άποψη πως το Bitcoin μπορεί να είναι και trojan.
Επιπλέον, σε μια συνέντευξή του, ο Kaminsky δήλωσε ότι η αρχιτεκτονική ασφαλείας του Bitcoin απαιτούσε τεράστιους οικονομικούς πόρους που μόνο ένας κρατικός «χορηγός» θα μπορούσε να προσφέρει.
Όποιος σχεδίασε το bitcoin είναι «προγραμματιστής παγκόσμιας κλάσης, με βαθιά κατανόηση της γλώσσας προγραμματισμού C ++, κατανοεί τα οικονομικά, την κρυπτογράφηση και τη δικτύωση peer-to-peer, ανέφερε ο Kaminksy.

δ) Οι διαφορές του Bitcoin με το Ether: Το blockchain είναι η ραχοκοκαλιά όλα των κρυπτονομισμάτων.
Επίσης είναι πολύ παρεξηγημένο, καθώς πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι όλες οι blockchain δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο.
Αυτό δεν είναι αληθές: Άλλο το blockchain του Ethereum, άλλο το blockchain του Bitcoin.
To blockchain του Ethereum περιέχει μια πλήρως ολοκληρωμένη γλώσσα προγραμματισμού Turing που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία «έξυπνων συμβάσεων»,
Επίσης, μια γλώσσα Turing μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μιμηθεί μια μηχανή Turing, που εφευρέθηκε από τον επιστήμονα υπολογιστών Alan Turing ο οποίος θεωρητικά μπορούσερ να λύσει με τη μέθοδό του οποιοδήποτε υπολογιστικό πρόβλημα.
Ο Buterin ανέπτυξε το Ethereum με αυτή τη λογική, ενώ η εφεύρεση του Satoshi Nakamoto, το Bitcoin.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης