Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Grayscale: Στις 18 Ιουλίου «ξεκλειδώνει» 16.240 Bitcoins - Πόσο θα επηρεαστεί η τιμή του κρυπτονομίσματος, τι να προσέξουν οι traders

Grayscale: Στις 18 Ιουλίου «ξεκλειδώνει» 16.240 Bitcoins - Πόσο θα επηρεαστεί η τιμή του κρυπτονομίσματος, τι να προσέξουν οι traders
Η QCP Capital θεωρεί ότι το ξεκλείδωμα δεν θα αποτελέσει σημαντική απειλή, αλλά...
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 16.000 Bitcoin που συνδέονται με μετοχές αναμένεται να «ξεκλειδώσει» το crypto-fund Grayscale στις 18 Ιουλίου, γεγονός που κάνει πολλούς αναλυτές και traders να ανησυχούν για τις πιθανές επιπτώσεις στην τιμή του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος αλλά και στην αγορά των ψηφιακών assets, γενικά.
Από την άλλη, η QCP Capital θεωρεί ότι το ξεκλείδωμα δεν θα αποτελέσει σημαντική απειλή.
Yπενθυμίζεται ότι το Grayscale Bitcoin Trust είναι το μεγαλύτερο fund κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.
Aνήκει δε στον κορυφαίο διαχειριστή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Grayscale Investments, LLC.
Το επενδυτικό όχημα επιτρέπει τόσο σε μεμονωμένους όσο και σε θεσμικούς επενδυτές να συμμετέχουν σε συναλλαγές με Bitcoin χωρίς να έχουν άμεση έκθεση στο κρυπτονόμισμα.
Οι διαπιστευμένοι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν απευθείας μετοχές του fund και, στη συνέχεια, να τις πουλήσουν μετά από έξι μήνες «κλειδώματος», στη δευτερογενή αγορά. 
Το Grayscale Bitcoin Trust είναι πολύ δημοφιλές στους επενδυτές, επειδή είναι το μοναδικό μέσο δημόσιας αγοράς που διατίθεται για διαπραγμάτευση σε Bitcoin.
Παράλληλα θεωρήθηκε το επόμενο καλύτερο «πράγμα» για το Bitcoin μετά  τη σύσταση Exchange-Traded Fund (ETF) - ειδικά επειδή οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν εγκρίνει ένα τέτοιο προϊόν παρά τις πολλές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί τα τελευταία χρόνια.
Λόγω της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων, οι μετοχές του Grayscale Bitcoin Trust διαπραγματεύονται συχνά με premium στην αξία του bitcoin.
Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες και οι μετοχές του Grayscale Bitcoin Trust έχουν αρχίσει να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης με σημαντικό discount, ωθώντας την Grayscale, τον μεγαλύτερο αγοραστή του Bitcoin, να σταματήσει να αγοράζει περισσότερα BTC.
Eπίσης, ενώ τα ETF Bitcoin δεν επιτρέπονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, άλλες χώρες όπως ο Καναδάς, η Βραζιλία και το Ντουμπάι έχουν ήδη εισαγάγει στο χρηματιστήριό τους τέτοια προϊόντα, δίνοντας στους επενδυτές μια εναλλακτική λύση έναντι των μετοχών του Grayscale Bitcoin Trust. 

Θα επηρεάσει το «ξεκλείδωμα» την τιμή του Bitcoin;

Ένα μεγάλο μέρος των «κλειδωμένων» μετοχών έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το μήνα.
Όπως μεταδίδει το Cointelegraph, το Grayscale Bitcoin Fund (GBTC) αναμένεται να κυκλοφορήσει πάνω από 40.000 Βitcoins τις επόμενες εβδομάδες
Άμεσα, στις 18 Ιουλίου, περίπου 16.240 Bitcoin, αξίας άνω των 550 εκατομμυρίων δολαρίων σε τρέχουσες τιμές, που είχαν «κλειδωθεί» πριν από έξι μήνες, θα διατεθούν στους επενδυτές.
Μόλις «ξεκλειδωθούν», οι επενδυτές θα έχουν την επιλογή είτε να ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους σε τρέχουσες τιμές αγοράς ή να τις κρατήσουν και να πουλήσουν αργότερα.
Εάν επιλέξουν να πουλήσουν, θα υπάρξουν τρομακτική πίεση στην τιμή του bitcoin, καθώς στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.
Αρκετοί αναλυτές έχουν προβλέψει ότι οι επενδυτές πιθανότατα θα ρευστοποιήσουν τις μετοχές τους, λαμβάνοντας υπόψη τη δραστική αλλαγή στην ψυχολογία των crypto traders – ειδικά μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην Κίνα, αλλά και τη μεταστροφή του Elon Musk.
Ωστόσο, οι αναλυτές της QCP Capital δήλωσαν σε πρόσφατη έκθεση ότι το επερχόμενο γεγονός θα έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στην αγορά.
Αν και αυτό θα είναι το μεγαλύτερο «ξεκλείδωμα» μετοχών σε μία μέρα φέτος, δεν είναι το πρώτο τέτοιο γεγονός από την Grayscale.
Η QCP σημείωσε στην έκθεσή της ότι «οι περισσότερες από τις θεσμικές θέσεις που είχαν εγγραφεί στο παρελθόν έχουν ήδη ξεκλειδωθεί και δεν πρόκειται να πουλήσουν στην τρέχουσα μειωμένη τιμή». 
Ορισμένοι ανησυχούν ότι η πίεση θα αυξηθεί, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι οι αγορές spot δεν θα επηρεαστούν γενικά.
«Όταν οι μετοχές του GBTC ξεκλειδώνονται και πωλούνται, το GBTC Premium μειώνεται (η τιμή της μετοχής πέφτει σε σχέση με το BTC)», σχολίασε o αναλυτής Willy Woo την περασμένη εβδομάδα. 
Σε κάθε περίπτωση, οι απόψεις διαφέρουν σχετικά με τον αντίκτυπό της στην αγορά.

Οι μετοχές σημειώνουν αύξηση

Με τις μετοχές να σημειώνουν αύξηση, λίγα πράγματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στα κέρδη της αγοράς κρυπτονομισμάτων.
Ενώ οι αναλυτές προειδοποιούν για μια πτώση στο μέλλον, η ζήτηση στις μετοχές παραμένει σταθερά έντονη.
Σε αυτό το πλαίσιο, κοιτάζοντας την αγορά spot, οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι, με το Bitcoin να παραμένει για άλλη μία bearish εβδομάδα στη γραμμή τάσης των 33.000 δολ.
«Το BTC αναμένεται να σπάσει την πορτοκαλί γραμμή τάσης.
Κάνει δε τα σωστά πράγματα για να καταστήσει αυτήν τη γραμμή τάσης ως επίπεδο υποστήριξης.
Αν ανακτήσει αυτή τη γραμμή τάσης, θα είναι μεγάλη πρόοδος και θα ανοίξει ο δρόμος για έξοδο προς την μπλε σφήνα» είπε trader και αναλυτής της Rekt Capital.

Πάντως, από ό,τι φαίνεται, το Bitcoin ισορροπεί χωρίς εξωτερική βοήθεια - ανεξάρτητα από τις περιστάσεις.
Ο εκτιμώμενος hash rate παραμένει μετρίως πάνω από τα πρόσφατα χαμηλά - αλλά ακόμη και εδώ, η σταθερότητα και η επιστροφή στην κανονικότητες είναι ορατές. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης